h i r d e t é s

Melyik a legjobb fényezés védelem autóm számára?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Melyik a legjobb fényezés védelem autóm számára?

2022. május 23. - 18:50

Autónk fényezésének védelmére napjainkban több opció is kínálkozik, azonban sokszor nem mindig könnyű eldönteni, hogy melyiket is válasszuk saját járművünknek. Cikkünkben összeszedtük a legnépszerűbb megoldásokat, hogy a laikus autótulajdonosok számára is egyszerűbb legyen a döntés.

Wax

A wax segít megóvni autónk fényezését a szennyeződésektől. A felkent réteg hozzávetőleg 4 hónap védelmet biztosít normál használat mellett attól függően, hogy a jármű mennyire van kitéve az időjárás viszontagságainak, milyen gyakran mossák, valamint milyen típusú készítményről van szó. A wax sajnos nem alkalmas a különböző vegyszerek és a karcolások ellen, ráadásul tisztítószerrel könnyedén eltávolítható.

Kerámia bevonat

A kerámia bevonat egy folyékony polimerből áll, és akár egy évig is képes megvédeni a gépkocsi külső megjelenését a nedvtől, a sótól, a vegyszerektől és az UV sugaraktól. Ezen felül a kerámia bevonatot nem lehet olyan könnyen lemosni, mint a waxot. A használata nem igényel előzetes szaktudást, így bárki könnyedén képes applikálni a készítményt autójának külső felületére.

Karosszériadévő autófólia

Az egyik legjobb megoldást autónk fényezésének megóvására kétségtelenül a karosszériavédő fólia jelenti. Az autófólia hőre lágyuló uretánból áll, és hosszú évekre képes garantálni a gépjármű vonzó megjelenését, miközben megóvja azt a nedvességtől, a szennyeződésektől és a kisebb karcolásoktól.

Két dolgot azonban fontos leszögezni: a valóban tartós eredményért minőségi autófóliákat érdemes használni, a silányabb termékek ugyanis idő előtt le szoktak válni a karosszériáról. Az olyan prémium termékek, mint a LLumar PPF karosszéria fóliák 10 éves védelmet is biztosítanak autónk fényezésének anélkül, hogy bármilyen változtatást kellene végezni gépjárművünkön.

Melyik fényezésvédelmi opció a megfelelő számomra?

Természetesen mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ahhoz, hogy számunkra melyik a legideálisabb fényezés védelem, érdemes átgondolni néhány dolgot:

Hol tároljuk gépjárművünket – ha a szabadban parkoljuk le autónkat, gondolnunk kell a madárürülék, jégeső vagy sár elleni védelemre is.

Mennyit közlekedünk vele napi szinten – ha rendszeresen hosszú távolságokat teszünk meg járművünkkel, az értelemszerűen jobban megterheli a fényezést is, pl. felverődő kavicsok, tartósan erős napsütés stb.

Milyen időközönként tartjuk karban autónkat – végezetül gondolnunk kell arra is, hogy milyen gyakran mossuk autónkat, és milyen időközönként szoktunk rajta olyan invazívabb karbantartási munkálatokat elvégeztetni, mint például a polírozás.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s