h i r d e t é s

Négy év és négy hónap szabadságvesztésre ítélték Sorin Oprescu volt főpolgármestert korrupció miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Négy év és négy hónap szabadságvesztésre ítélték Sorin Oprescu volt főpolgármestert korrupció miatt

2019. május 14. - 06:45

 

Alapfokon négy év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a fővárosi törvényszék Sorin Oprescu volt bukaresti főpolgármestert korrupciós bűntettek miatt. - írja a transindex.ro.

Forrás: maszol.ro

A pénzmosás vádja alól felmentették az egykori elöljárót.

A bukaresti törvényszék hétfőn hirdetett ítéletet abban a perben, amelyben több korrupciós bűncselekmény és pénzmosás miatt állították bíróság elé Sorin Oprescut.

A pénzmosás vádja alól felmentette a bíró a volt polgármestert, vesztegetés elfogadása miatt azonban négy év, bűnszövetkezet létesítése miatt egy év, hivatali visszaélés miatt három év börtönbüntetést kapott. Az ítélet értelmében a legszigorúbb büntetést, a négyéves szabadságvesztést kell letöltenie, amelyhez hozzáadtak még másfél év pótlólagos büntetést.

Mivel egy éven át előzetes letartóztatásban, házi őrizetben, illetve hatósági felügyelet alatt volt, ezt az időszakot levonták, így marad a négy év és négy hónap letöltendő szabadságvesztés. Emellett elkoboznak tőle 25 ezer eurót és 695.871 lejt.

Az ítélet nem jogerős, megfellebbezhető.

A volt bukaresti főpolgármester ellen 2015. novemberében emelt vádat a DNA. Az ügyészek szerint Oprescu és hozzá közel álló munkatársai kenőpénzt kértek azoktól a cégektől, amelyekkel a polgármesteri hivatal szerződéseket kötött. 

transindex.ro


 

h i r d e t é s