h i r d e t é s

Nem nyugszik az eső, borongós idő érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem nyugszik az eső, borongós idő érkezik

2019. április 12. - 06:07

 

Pénteken délelőtt a borult időben helyenként eső, zápor is előfordulhat. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután folytatódik a felhős, borongós idő. Elszórtan számíthatunk eső, zápor kialakulására. Erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Péntekre ugyan megszűnik a markáns kettősfronti hatás, a szélre érzékenyek panaszai azonban még napokig nem szűnnek. - írja a meteoklinika.hu

A megterhelő időszak másokat is megviselhet.

Pénteken ugyan nem jön újabb front, helyette azonban a szél, a lehűlés és a nyirkos idő határozzák meg a humánmeteorológiai helyzetet, így nem számíthat arra, hogy korábbi panaszai jelentősen mérséklődnének. Így például a fejfájása is tehát tartós, és egyre elviselhetetlenebb lehet.

Amennyiben érzékeny a szélre, akkor továbbra is alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a hálószobában, és a vacsorát se hagyja késői időpontra. Idegi feszültségét gomb csökkentendő próbálja tudatosan próbálja kerülni a stresszt, tervezze meg előre a napirendjét.

Az étrendje is álljon könnyű fogásokból, és tartalmazzon minél több zöldség- és gyümölcsfélét. A napokban tapasztalt gyakori fronttevékenység minden bizonnyal már eddig is igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, és pihenjen annyit, amennyit csak tud.

Az allergiásoknak jó hír, hogy a hideg, csapadékos időben a levegő pollentartalma többfelé a minimálisra csökkent, és a légszennyezettség is alacsony. Az UV-sugárzás nem számottevő. 

A közlekedés továbbra is veszélyes lesz, ajánlott lassabban vezetni, számoljon hosszabb menetidővel. Az erős, viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is ronthatják a közlekedési feltételeket.

Vezető tünetek a mai napon:  fejfájás, ingerlékenység.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s