h i r d e t é s

Nem tágít a télies tavasz, de a hétvégén már 20 fok is jöhet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem tágít a télies tavasz, de a hétvégén már 20 fok is jöhet

2020. március 25. - 06:15

Szerdán délelőtt északkeleten kisüt a nap, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé számítani kell havazásra, délkeleten havas esőre. - írja az idojaras.hu.

Virágzó japán cseresznyefák Magykanizsán, a hófedte Csónakázó-tónál 2020. március 24-én. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon a csapadék formája hó lesz, délen és a középső tájakon havas eső. Erős lesz az északkeleti szél. 2, 7 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfront érkezik és okoz rendkívül megterhelő élettani helyzetet. A változékony időben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok is fokozódhatnak.- írja a meteoklinika.hu.

Szerdán délkelet felől kettősfront éri el térségünket, folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak. A front egész nap felettünk lesz, csak az esti órákban hagyja el térségünket északkelet felé. A hideg és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A frontérzékenyek körében görcsös fejfájás, izom-és hasigörcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell. A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Az északkeleti irányú szél gyakran erős lesz, ez pedig intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és ingerlékenységet okoz. A tüneteken enyhíthet, ha megpróbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és nyugodt körülmények között tölti a napot.

A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

Az időjárás a nap nagy részében nem kedvez a szabadtéri programoknak. A csapadékos időben alacsony a hő-és komfortérzet, könnyen megfázhat, ha nem vigyáz. A borús időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság. Sokat segíthet, ha vidám színekkel veszi körbe magát és a rendszeresen alkalmazott fényterápia is enyhíthet ezeken a panaszokon.

Az immunrendszer legyengült, a vitaminraktáraink kimerültek, most kifejezetten ajánlott igénybe venni a Meteo Klinikán és a Meteo Klinika Front-Pontokon elérhető immunrendszer támogatási vizsgálatot.

A közlekedést napközben sokfelé nehezíti havazás, havas eső és erősoldalszél. A csapadékos tájakon csúszóssá válik az útburkolat, megnő a féktáv. Az erős szél hatására csökken a menetstabilitás, hófúvás kialakulhat, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.