fbpx Ön szerint a nemzeti konzultáció micsoda? SZAVAZZON! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ön szerint a nemzeti konzultáció micsoda? SZAVAZZON!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
2020. július 03. - 06:26

 

Augusztus közepéig lehet visszaküldeni a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációs íveket, amelynek borítójára gyerekfotók is jutottak.

A kérdéseket 7,8 millió állampolgárhoz juttatják el. A 13 pontos kérdőív elején a kormány aziránt érdeklődik, hogy a családok szeretnének-e ingyen internetet, több támogatást és elégedettek-e a járványkezeléssel, valamint az egészségügy helyzetével. A vége felé viszont több ismerős téma is visszaköszön. 4 ponton keresztül a kormány lényegében megerősítést kér a külföldi óriásvállalatok, a bevándorlók, Brüsszel és természetesen Soros György elleni harchoz.


A legújabb nemzeti konzultáció 12-ik kérdése

Konzultáció vagy manipuláció?

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők szerint ez nem valódi párbeszéd, hanem - ahogy ők fogalmaznak - nemzeti manipuláció. Ezért országjárásuk során gyűjtik be a kérdőíveket, hogy a kormány később ne dicsekedhessen a konzultáció sikerével. A kezdeményezéshez több ellenzéki szervezet és párt is csatlakozott, így az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik és a Momentum is.

Donáth Anna Európai Parlamenti képviselő szerint inkább a kórházkiürítésekről kéne beszélni és arról, hogy milyen kevés embert érintettek a munkahelyvédelmi segélycsomagok. Ezért a Momentum egy saját konzultációt is összeállított. A képviselő hozzátette: Brüsszelben is megrökönyödve fogadják az Orbán-kormány újabb kampányát.

- Věra Jourová uniós biztost megkérdezték, hogy mi a véleménye a konzultáció egyik pontjáról, ami éppen a bevándorlásról szól. Ő felvonta a vállát és csak annyit mondott, hogy ,,Ez hazugság" - mesélte Donáth. (euronews.com)

Arról nem is beszélve, hogy a papír alapú konzultáció rendkívül drága és felesleges az internet korában. Minden ilyen akció 1-1,5 milliárd forintba kerül, persze a hirdetési költségek nélkül. Ezen kívül több tonna szemetet is termel a környezetvédelemmel elvileg kiemelten foglalkozó kormány számára.

A sokat támadott, irányított kérdéseket tartalmazó nemzeti konzultáció:


Image CAPTCHA

 

h i r d e t é s

Kommentek