h i r d e t é s

Orbán is részese a multik zombigyárának

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Orbán is részese a multik zombigyárának

2019. május 14. - 14:05

 

Mi is van ezekkel a migránsokkal, zombikkal, vendégmunkásokkal és másokkal? Nem légből kapott kitaláció, hanem konkrét riportok alapján azokkal az afgán, pakisztáni, iráni, iraki, nigériai és más Európába érkezett társasággal, az alábbi körkép rajzolódik ki.

Az köztudott, hogy Nyugat-Európa eddig is rengeteg külföldi vendégmunkásnak, köztük magyarnak adott megélhetést. Az ő fizetésük 1000-1600 Euro. Akik nem ismerik a bankcsapdát és bedőlnek a fogyasztói társadalom csábításának, hiteleket vesznek fel autóra, lakásra, tartós használati eszközökre stb. Gyakorlatilag generációkra eladósították magukat, ami kényszerhelyzettel jár. Munkaadóik kipréselhették belőlük az utolsó szuszt, túlóráztathatták őket, munkaszüneti napokon is dolgozni voltak kénytelenek. Bevállalták, mert törleszteni kellett hiteleiket, ha pedig munkavállalásuk megszűnik, tartózkodási engedélyük is automatikusan lejár. Erre jött rá a tömeges migráció.

A migráció különböző útvonalakon zajlik. Minden útvonal több szakaszra oszlik. Vegyük pl. az Afganisztán-Németország útvonalat. Ez áll egyszer egy Afganisztán-Törökország, Törökország-Kelet Európa, majd Kelet Európa-Nyugat Európa szakaszokból. Minden szakaszt külön logisztika táplált be élelemmel, ruhával, pénzzel stb.  2015-ig Magyarország egy Kelet Európai logisztikai központ volt a megfelelő civil szervezetek háttértámogatásával. A riportokból kiderült, hogy az ide érkezők pénzhez, vonatjegyekhez jutottak Bécsbe, vagy Németország nagy városaiba. A vonatjegyek soha nem egy útra szóltak, hanem oda-vissza. A Bécsbe érkező menekültek, a visszaútakat könnyen értékesíthették, erre is társaságok specializálódtak. A menekültek a gyűjtőhelyekről szállásokba kerültek. Ezek lakások voltak, de sosem magán, vagy önkormányzati lakások, melyek egytől egyig multinacionális cégek tulajdonában állnak. Persze nem szabad azt gondolni, hogy ezek bérleti díjait a multik humanitárius célokra ajánlották. Dehogy! Az európai adófizetők fizették a bérleti díjakat! De lássuk mit fizettek még a derék európai polgárok:

  • A beérkezők gyermekenként 500, felnőttenként 800 Eurot kapnak havonként. Ez egy négygyermekes család esetében 3600 Euro/hó.
  • Nyelvtanulási támogatás

Ha ezt összehasonlítjuk egy évtizedek óta itt dolgozó vendégmunkás 1600 Euros havi bevételével, amiből hasonló nagyságú családot lát el, akkor ez igencsak demoralizáló. Nem csak demoralizáló, hanem elgondolkodtató, ugyan miért kell ezt a társadalmi feszültséget előállítani? Emellett az európai adófizetők terhei nőttek, a befogadó társadalom középosztálya fokozatosan lecsúszik és lassan a vendégmunkások szintjén tengődik. Ilyenkor jól jön, ha az emberek a feszültséget iszlám-keresztény, nemzeti-európai, őshonos-idegen szinten élik meg. Ezek mindegyike tökéletesen manipulálható és elfedi a nagytőke káoszalkotó és extraprofit sajtoló szerepét. Ugyanakkor egyre több kötelezettség, lánc kerül a munkavállalóra, polgárra, akinek zombivá válása, zombiként való gondolkodása ma már társadalmi model. És mi van a milliós újonnan bevándorolt tömeggel? Ők csak vannak! Vannak, hogy legyenek. Nélkülük nem tartható fent ez a feszültség, nem alkotható káosz a jogállamokon belül. Amíg nem a multik házai égnek, addig jószolgálatot tesznek, mert a középosztály és a munkában kizsigereltek mumusaként fel lehet használni őket.

Eddig minden kommunikáció olyan ellenségképet alkotott, melyek a multikról elterelték a figyelmet és az emberek vallási, szociális és politikai érzékenységeire, ún. „elvekre” alapulva fogalmaztak meg gyűlölet ideológiákat. Pedig itt az idő felismerni, hogy elvek ma már nincsenek, legalábbis nem ezek az elvek. Csak egy elv van: minél több profitot kell termelni, ha lehet elvtelenül.

Van azonban egy multikat erodáló folyamat is. A hasonló sorsban nyűglődők nem mindegyike zombi. Sokan még tudnak gondolkodni. Józsi, Pisti, Juszuf és Hasszán lassan felismeri, hogy nem vallásaikkal van a baj, nem integrációs, vagy szegregációs elveiken nyugszanak ellentéteik, hanem egy hatalmas hazugsággyár manipulációjának az áldozatai. E hazugsággyár működtetője mindenki, aki ma akár Európa egységét, akár a nemzeti politikát hirdet. Ugyanis mindkét szlogennel hasonló szintű zombikat lehet létrehozni. A nagytőke pedig mosolyog.

Ezek után akár a liberálisokra szavazol az EU-s választásokon, akár a nacionalistákra, a nagytőke érdekeit szolgálod. Most akkor miről szól ez az EU szavazás?     


 

Kommentek

h i r d e t é s