h i r d e t é s

Országos népszavazást kezdeményez az LMP a tervezett akkumulátorgyárak ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Országos népszavazást kezdeményez az LMP a tervezett akkumulátorgyárak ügyében

2023. január 23. - 15:52

A helyi lakosság hozzájárulásához kötnék az ilyen beruházásokat. 

Forrás: Átlátszó

Csak ott épülhessen Magyarországon akkumulátorgyár, ahol ehhez a helyi lakosság hozzájárul – ez a lényege annak az országos népszavazási kezdeményezésnek, amelyet az LMP kezdeményezett hétfőn. Az ellenzéki párt politikusa, Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke le is adta a kérdést a Nemzeti Választási Irodának.

Keresztes a választási iroda épülete előtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy „súlyos válságokat élünk át, és ilyen időkben rendkívül fontos feladat természeti értékeink megóvása és az önállóságot erősítő gazdaságpolitika érvényesítése”. Azonban ezzel ellentétes, hogy a kormány egy politikai döntéssel Magyarországból akkumulátorgyártó nagyhatalmat akar csinálni.

Az LMP-s parlamenti képviselő szerint a kormányzat nem kezelte, kezeli azokat a környezeti kockázatokat sem, amelyet ezen üzemek betelepítése és működése jelent, ráadásul „a helyiek megkérdezése nélkül határozott ezen ügyekben, ha pedig az emberek vitatják ezeket a döntéseket, a kormányzat az idegen befektető mellé áll”. Megjegyezte, ez az ipari tevékenység rendkívül víz- és energiaigényes, miközben egyre kevesebb az ország erőforrása. (Népszava)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky