h i r d e t é s

Pokoli tűzvész pusztított Kairó belvárosában - rengeteg a sérült

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pokoli tűzvész pusztított Kairó belvárosában - rengeteg a sérült

2016. május 09. - 15:24
0 komment

 

Tűz ütött ki Kairó belvárosában: legalább 74-en megsérültek, miközben lángba borult egy szálloda és számos, a közelében álló épület a hétfő reggeli órákban - írja a Blikk.hu.

A sűrűn lakott, belvárosi területen ütött ki a tűz - Fotó: AFP via Blikk.hu

Egyelőre nincsenek értesülések halálesetekről. A sérültek többsége légzési nehézségekkel küzd; az emberek felét a helyszínen látták el, míg a többieket közeli kórházakba szállították - tették hozzá a mentőszolgálatnál.

Egy szálloda és több más épület is kiégett / Fotó: AFP

A tűz röviddel éjfél után ütött ki a hatemeletes Andalusia hotelben az egyiptomi főváros sűrűn lakott, lepusztult el-Ataba nevű negyedében. A hotel vendégeit evakuálták. A lángok azonban hamarosan átcsaptak legalább három közeli épületre, köztük egy raktárépületre is - közölte a MENA egyiptomi hírügynökség belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

A tűz utcai árusok több tucatnyi bódéját, és kisebb útszéli üzleteket is lángba borított. A lángokat csak hat óra alatt tudták eloltani, miközben az árusok erkélyeken másztak fel a raktárépületbe, hogy mentsék portékáikat.

A tűz oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben. "Az egész terület lángra kapott, épületek és az üzleteink is. Minden káoszba fordult" - panaszkodott a helyi árusok egyike.

 

blikk.hu


 

h i r d e t é s