h i r d e t é s

Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában

2019. szeptember 18. - 10:18

 

A HVG információi szerint, 13 tűzoltóautó és 38 tűzoltó vonult hétfőn egy vírusokkal való kísérletezésre felállított titkos intézménybe a szibériai Kolcovóban, miután egy robbanás következtében tűz ütött ki a helyszínen – írja a bumm.sk.

Illusztráció: pixabay.com

A létesítmény a világ legnagyobb víruslaborjai közé tartozik, ahol olyan vírustörzseket tárolnak, mint az ebola, a HIV, vagy az anthrax.

A titkos laboratóriumban hosszú ideje folynak kísérletek, hogy vakcinákat tudjanak előállítani, többek közt az ebola és a hepatitisz kezelésére. Ennek ellenére nem csak az említett kórságok mintái találhatók meg a falak közt, az RT azt írja, veszélyesebbek is vannak.

A negyedik emeleten keletkezett tüzet állítólag gyorsan megfékezték. A helyi hatóságok beszámolói szerint a lángokat egy gázrobbanás válthatta ki, ugyanezen emeleten ugyanis építési munkálatok zajlanak.

Később maga Kolcovo polgármestere is megszólalt, hogy a lakosságot megnyugtassa: szerinte nem kerültek veszélyes anyagok a légkörbe. Az RT ugyanakkor megjegyzi: a hatóságok nyomozást indítottak, mert a robbanás oka továbbra sem tisztázott.

bumm.sk


 

Kommentek

h i r d e t é s