h i r d e t é s

Rock Filmklub a Pólus Moziban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Rock Filmklub a Pólus Moziban

2018. július 18. - 19:26

2018. július 27. 19.00.  Queen: Hungarian Rhapsody - Live in Budapest 1986. 

Katt a képre nagyításért!

A Pólus Mozi koncertfilm sorozatának kiemelt állomása július 27-én, a Queen legendás, 1986-os budapesti Népstadion-koncertjéről készült film 32. évfordulós vetítése lesz!
A film előtt a szokott módon beszélgetés lesz a felejthetetlen '86 júliusi este kulisszatitkairól. Az esemény keretében "QUEEN 86" címmel kiállítást szervez különböző relikviákból és ritkaságokból együttműködő partnerünk, a Hungarian Queen Fan Club. 

PROGRAM

  • 19:00 Mihály György, a film producere köszönti a nézőket, majd rövid beszélgetés vele a film kulisszatitkairól
  • 19: 25 Szabó Gergely "Szög" élőben muzsikál Queen átiratokat zongorára
  • 19:45 filmvetítés

A film után jönnek a meglepetések!

Szabó Gábor operatőr eredeti muszteréből bemutatunk 1-2 percet, majd vendégünk lesz a film 2 vágója, Pósán Zsuzsa és Miklós Mari, valamint Szabó Gábor operatőr.

A FILMRŐL

Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury 1991-es haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara. Az együttes utolsó, 1986-os "Magic" turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött, így aztán a budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő volt. A koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínonalú koncertfilm készülhessen, Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével. A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit.

A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt... című magyar népdalt, olyan ismert dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You. 

  •       Queen: Hungarian Rhapsody - Live in Budapest 1986
  •       Rendező: Zsombolyai János
  •       Főszereplők: Freddie Mercury, Roger Taylor, John Deacon, Brian May
  •       Időtartam: 1 óra 30 perc
  •       Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  •       Jegyár a koncertfilmre egységesen 2500-, Ft.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s