h i r d e t é s

Semjén Zsolt kijelentései miatt raportra hívta a svéd külügy a magyar nagykövetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semjén Zsolt kijelentései miatt raportra hívta a svéd külügy a magyar nagykövetet

2019. február 20. - 08:43

 

Szerdára bekérették a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszterre tett kijelentései miatt - közölte kedd este Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő a helyi közszolgálati rádióban. - írja az Index

Semjén Zsolt - Forrás: MTI

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll azt a megjegyzést tette közzé a Twitteren, hogy "riasztó, ami Magyarországon történik".

Most azt akarja Orbán, hogy több "igazi" magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen, Semjén Zsolt pedig "szegény beteg teremtménynek" nevezte a svéd tárcavezetőt.

Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek (...) Amit az a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció.

Fivrin hangsúlyozta: éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. "Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést" - húzta alá a svéd külügyi szóvivő. (MTI)


 

h i r d e t é s