h i r d e t é s

Semjén Zsolt törvényjavaslatot a kultúrával kapcsolatban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semjén Zsolt törvényjavaslatot a kultúrával kapcsolatban

2019. december 09. - 11:08

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn reggel indítványozta, hogy a Nemzeti Kulturális Tanácsról, a kultúrstratégiai intézményekről, valamint egyes kulturális vonatkozású törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban tárgyalja az országgyűlés, mert ezt "kormányzati érdek indokolja."

Semjén Zsolt - Forrás: MTI

A dokumentum szerint a zárószavazást december 11-én, szerdán tartanák meg, összevon vitára utolsó napirendi pontként előző nap kerülne sor, az összegző módosító javaslatról pedig a szavazás napján dönthetnének. Az Országgyűlés oldalára már fel is töltötték a törvényjavaslat szövegét. A hatálybalépés időpontjaként nem szerepel konkrét dátum, csak annyi írnak, hogy a törvény a kihirdetését követő naptól lenne érvényes.

Nem vitás, az állam így nem támogathat tovább működést, ezért a kormánypárti frakciók meg fogják szavazni a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot

- írta ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán megosztva a Magyar Nemzet azon cikkét, amiben egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írják, hogy a Katona József Színházban kialakult állapotok miatt készül megváltoztatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatát.

Múlt héten kiszivárgott egy 48 oldalas dokumentum a javaslatcsomagról, a Parlament oldalán azonban már csak egy 11 oldalas iromány szerepel. (index.hu)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s