fbpx Szakadt, szennyezettnek tűnő kesztyűk érkeztek a kórházakba | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szakadt, szennyezettnek tűnő kesztyűk érkeztek a kórházakba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szakadt, szennyezettnek tűnő kesztyűk érkeztek a kórházakba

2021. december 07. - 15:47

 

Némelyiken sárgás foltokat találtak, egy részük pedig úgy összecsomósodott, hogy nem lehet használni.

Helyenként sárgás foltok, itt-ott szakadások láthatók azokon az egyszer használatos kesztyűkön, amiket kedden csomagolt ki egy kórházban dolgozó orvos.

Azt írta, korábban nem találkozott ilyen típusú elszíneződéssel, de a fotók alapján szerinte ezek a kesztyűk pont úgy néznek ki, mint azok az újnak tűnő, valójában használt, esetenként véres gumikesztyűk, amikből több millió kerülhetett az Egyesült Államokba. A CNN októberben számolt be arról, hogy Thaiföldön bezártak egy üzemet, mert szennyezett kesztyűket festettek át kékre, hogy aztán exportálják őket. Több hasonló gyár még mindig működhet az országban.

Az orvos más kórházakból is hallott hasonló panaszokat, fotókat is kapott a kollégáitól. Mint kiderült, használhatatlanná csomósodott kesztyűk is érkeztek, amiket legfeljebb úgy lehet szétválasztani, ha elszakítja őket az ember.

„Normál esetben a kesztyűk nincsenek se magukhoz, se egymáshoz tapadva, rugalmasak és ellenállóak. Az orvosi/labor kesztyűket elég komoly követelményrendszer jellemzi, meg van adva, hogy milyen kémiai anyagnak kell ellenállónak lenniük, mennyi ideig, milyen pH-t bírnak” - írta. „A biológiai szennyeződéseket nagy nyomáson, magas hőmérsékleten lehet semlegesíteni (autokláv), a kesztyűk nem arra vannak kitalálva, hogy ezt bírják.”

Ezeket a kesztyűket ilyen csomagolásban találták, a felirat egy kínai központú céget jelöl:

Ehhez képest így néz ki egy olyan doboz, amiben jó minőségű keszyűk vannak. Ezek olyan cégtől érkeztek, aminek Ausztriában és Malajziában is van gyára:

(444.hu) Képek forrása: 444.hu


 

h i r d e t é s