h i r d e t é s

SZAVAZZON! Ön fizetne azért, hogy nézhesse a TV2 és az RTL Klub műsorát?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
2016. augusztus 18. - 14:25
3 komment

 

Majdnem egy ezres lesz havonta az RTL és a TV2!

Akár havi 742 forint plusszal járhat, ha valakinek van tévéje TV2-vel és RTL-lel spékelve - írja a HVG.hu.

Ha a kábelszolgáltatók nem tudnak jó alkut kötni a két műsorszolgáltatóval muszáj lesz fizetni. 

Az Invitel arra készül, hogy az RTL Klub és a TV2 által idén nyáron bevezetett műsordíjat ki fogja számlázni az előfizetőinek, méghozzá visszamenőleg.

Visszamenőlegesen szeretné behajtani az előfizetőin a TV2 és az RTL által júliustól igényelt extra díjat az Invitel – legalábbis a cikk szerint a cég honlapján olyan tájékoztató jelent meg a napokban, ami alapján feltételezhető volt, hogy az egy idei kormányrendelet által lehetővé tett díjat így próbálja megfogni a cég.

A cég válaszában azt írták, hogy "a TV2 és az RTL Klub – élve egy a közelmúltban kiadott jogszabály adta új lehetőséggel – 2016. július elsejétől műsordíjat kíván szedni programjáért. Mindkét csatorna közölte a szolgáltatókkal az árakat és feltételeket, erről az Invitel levélben tájékoztatta is ügyfeleit. Az Invitel folyamatosan tárgyal a két tévétársasággal, és mindent megtesz az ügyfeleit érintő hatások mérséklése érdekében – vagyis valóban be fogják szedni a pénzt, csak az nem világos, hogy mennyit.


Forrás: www.invitel.hu

honlapon viszont azt írják, hogy a műsordíj alkalmazásának feltételeivel kapcsolatban egyelőre nem tisztázott minden kérdés a csatornákkal, de ami biztos, hogy az RTL Klub és a TV2 által július 1-jén bevezetett műsordíj maximális összege a csatornák általános szerződési feltételei szerint összesen 742 forint lehet havonta. Az Invitel szerint törekszenek arra a szolgáltatónál, hogy a műsordíj mértéke ennél alacsonyabb legyen, illetve hogy előfizetőik döntésük alapján igénybe vehessenek olyan díjcsomagokat, melyek nem tartalmazzák a csatornákat, de szerintük ez nem csak rajtuk múlik, ők azonban csak annyit szednek majd be, amennyit a csatornák tőlük követelnek.

(Címlap: nagydontes.blog.hu)


 

3 komment

Kommentek

h i r d e t é s