h i r d e t é s

Tállai sportegyesülete szinte csak közpénzből él

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tállai sportegyesülete szinte csak közpénzből él

2018. június 09. - 08:14

 

A mezőkövesdi sportegyesület tavalyi eredményei rekordbevételről és minimális nyereségről árulkodnak.

Forrás: MTI

Meglehetősen szűkre szabott beszámolót tett közzé a Tállai András elnöklésével működő Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület, az viszont biztos, hogy a tavalyi évükkel elégedettek lehetnek, hiszen nemcsak a bevételek növekedtek, de újra sikerült nyereséget kimutatni. - írja az mfor.hu

A sportegyesületnél külön örömteli lehet, hogy az értékesítésből származó bevételek majdnem a korábbi duplájára, 30 millió forintra növekedtek. Ezzel párhuzamosan az egyéb bevételek 245 millióra nőttek a 2016-os 218 millióról. Összesen így sikerült a bevételeket 17 százalékkal emelni, amivel párhuzamosan a kiadásokra 7 százalékkal többet, 265 milliót fordítottak, ez pedig kiadta a 9,8 milliós nyereséget. 2016-ban még 11,2 milliós vesztesét szerepelt a tárgyévi eredmény soron.

Ami a bevételeket illeti, mivel az egyesület szinte csak az alapadatokat közölte, így nem tudni, hogy az értékesítési bevételnövekedés minek köszönhető, az egyéb bevételek bővülésére viszont lehet következtetni. Ez szinte teljes egészében támogatásokat jelent, melynek közel fele és a növekedés nagy része a helyi önkormányzattól érkező nagyobb támogatásnak köszönhető. A korábbi 78,5 millió után tavaly 127,1 millió érkezett a város kasszájából az egyesületébe. A központi költségvetésből viszont valamivel kevesebb, 117,3 millió folyt be tavaly a Mezőkövedhez. 

Az önkormányzattól és a költségvetésből - közpénzként - tehát összesen 244 millió forint érkezett az egyesülethez, ami az összes bevétel 88 százalékát tette ki tavaly. 

2014-2016 között még ennél is nagyobb volt ez az arány, 91-96 százalék között mozgott az egyesület büdzséjében a közpénz aránya. 

Ami a támogatások forrását illeti, a közhasznúsági mellékletben csupán egyetlen "támogatói forrást" nevesítettek Tállaiék. Eszerint a 2016/2017-es évre TAO-támogatásként 35,5 millió forintot kaptak, melyet az utolsó forintig el is költöttek tavaly. 

Az összeg felhasználásával kapcsolatban annyi derül ki a dokumentumból, hogy azt az utánpótlás-nevelésre kapták és a felhasználás is erre a célra történt. "Kiváló sportszakemberek részére fizettünk bért" - írják, de a csapatok versenyeztetési költségeire és eszközök vásárlására is jutott belőle. (mfor.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s