h i r d e t é s

Térfigyelő kamerákkal üldözik az adósokat Oroszországban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Térfigyelő kamerákkal üldözik az adósokat Oroszországban

2019. február 28. - 12:46

 

Közel 1500 adós fotóját töltötték fel tavaly a bírósági végrehajtók Moszkva térfigyelő kamerarendszerébe, hogy így hajtsák be rajtuk a követeléseket. - írja a 444.hu.

Illusztráció: nepszava.hu

Úgy értékelik, hogy  sikerült nem rossz eredményt elérni, de Szergej Zamorodszkih, a végrehajtói testület fővárosi vezetője nem közölte, pontosan hány adóst kaptak el.

Csak annyit mondott, hogy a fővárosi végrehajtók tavaly 1600 adóst kutattak fel, akiktől mintegy 90 milliárd rubel (mintegy 380 milliárd forint) tartozást sikerült behajtaniuk.

Oroszországban egyébként nem engedik külföldre utazni a hatóságok által rosszhiszemű adósokként nyilvántartott személyeket.Moszkvában működik a világ egyik legnagyobb arcfelismerő rendszere, jelenleg több mint 167 ezer térfigyelő kamera működik, de a tervek szerint az idei bővítés után már 174 ezer figyeli az utcákat. 

A végrehajtói testület szerint az adósok nyomon követését a városi kamerák egységes adattároló központjához való hozzáférés tette lehetővé. A berendezések egy része arcfelismerő rendszerhez kapcsolódik.

444.hu


 

h i r d e t é s