h i r d e t é s

Ugye Ön is az átlátható, korrekt árazást keresi egy költöztetés során?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ugye Ön is az átlátható, korrekt árazást keresi egy költöztetés során?

2021. április 14. - 15:56

 

Egy költöztetés mindig stresszel jár, ezt mindenki tudja, akinek már legalább egyszer része volt benne. Persze nem mindegy, hogy mekkorával, ugyanis jelentősen faraghatunk belőle, ha megtaláljuk a megfelelő, megbízható, korrekt költöztető céget.

Forrás: koltoztetes-szallitas-s-transport.hu

Egy költöztetés mindig stresszel jár, ezt mindenki tudja, akinek már legalább egyszer része volt benne. Persze nem mindegy, hogy mekkorával, ugyanis jelentősen faraghatunk belőle, ha megtaláljuk a megfelelő, megbízható, korrekt költöztető céget.

Sok rémtörténetet hallani olyanról, hogy valaki az eredeti, szóban megállapodott ár többszörösét volt kénytelen a végén kifizetni. Vannak szép számmal megbízható, korrekt cégek is a piacon, lássuk, miért nehéz mégis előre pontos árat mondani. És megnézzük azt is, hogy mégis hogy sikerül ez a profi cégeknek.

Nem egyszerű előre árat mondani

Sok tényező befolyásolja a költöztetés árát. Ugyanis, ha bármi gond adódik, valami eltér a tervezettől, máris súlyos percek jöhetnek pluszba. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a “később majd megbeszéljük”, vagy a “majd meglátjuk, de olcsó lesz” elfogadható lenne. Ennél azért sokkal közelebbi kalkulációk vannak, így én az Ön helyében az ilyen válaszokat adó fuvarozóval biztos nem állapodnék meg. Az ilyenekből szokott aztán az lenni, hogy “főnök, ez nehezebb volt, mint gondoltuk”, amit egy hatalmas összeg közlése követ. Kerülje el az ilyeneket!

Írásban kérjen ajánlatot!

Az egyik legfontosabb, hogy írásban kérjen árajánlatot! Ezt ne vegye félvállról, mert ez lesz az a dokumentum, ami igazolja, hogy mekkora összegben állapodtak meg. Nem baj, ha nincs rajta a pontos összeg, de egy jól belőtt, előre kalkulált összegnek lennie kell. Az is jó, ha benne van az óradíj és a nagyjából várható óraszám (vagy percek száma, ha percalapú az elszámolás). Ha valaki nem hajlandó írásban ajánlatot adni, akkor azzal ne is foglalkozzon.

A hosszabb utak bezavarhatnak

Az előzetes kalkulációt nehezíthetik a hosszabb úttal járó költöztetések, mint a vidéki vagy a külföldi. Itt ugyanis az idő nagy részét “megeszi” a közlekedés, amit viszont elég nehéz előre belőni. Sajnos vannak olyan belföldi fuvarozók, akik ilyenkor dupla díjazással számolnak: kilométerdíjjal és óradíjjal is. Mindenképp olyan céggel szerződjön le, akiknél a költöztetés során nem halmozódnak a díjak még hosszabb utak során sem.

Egy szakértőt nem lep meg egyetlen kölötöztetés sem

Aki rutinos költöztető, az már az elején meg tudja mondani, hogy mi mennyi időt vesz majd nagyjából igénybe. Így pedig sokkal könnyebb és pontosabb a végösszeg meghatározása. Emellett természetesen azt is sokkal könnyebb így meghatározni, hogy hány fős szakképzett költöztetőből álljon a brigád. Ez szintén fontos szempont az előkalkulációnál. És akkor ott van még az előzetes felmérés lehetősége is. Ekkor helyszíni szemle segítségével forintra pontos ajánlatot is kaphat, bár ezekért a felmérésekért olykor fizetni is kell.

Van, hogy nem elég egy 3,5 tonnás teherautó

Tovább bonyolíthatja a helyzetet, ha több fordulóra vagy egyenesen kamionra van szükség. Bízza a szakértőkre a döntést, ha sok mindent kell szállítani.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s