h i r d e t é s

Újabb Twitter-iratokat hoztak nyilvánosságra Trump fiókjának felfüggesztéséről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb Twitter-iratokat hoztak nyilvánosságra Trump fiókjának felfüggesztéséről

2022. december 10. - 06:23

Újabb Twitter-iratokat hoztak nyilvánosságra Donald Trump volt amerikai elnök fiókjának felfüggesztéséről.

Donald Trup Twitter-fiókja - Forrás: OLIVIER DOULIERY/AFP

A Twitter előző vezetése idején követett tartalomszabályozási gyakorlatot bemutató belső üzenetváltások nyilvánosságra hozatalát az új tulajdonos, Elon Musk kezdeményezte. Az úgynevezett Twitter-iratok első része múlt pénteken vált elérhetővé Matt Taibi újságíró szerkesztésében a közösségi médium felületén.

A levelezések szerint Donald Trump fiókjának 2021. január 8-ai felfüggesztéséről a január 6-ai washingtoni zavargások nyomán döntött a közösségi médium tartalomszabályozó testülete. Ahogy az egyik belső üzenet fogalmaz, az akkor még hivatalban lévő elnök elleni intézkedéshez hozzájárultak Donald Trump és támogatóinak "a választások idején és a 4+ évben tett" lépései.

Az elnök esetében 2020 októberében, néhány nappal az elnökválasztás előtt is intézkedtek egy bejegyzés miatt, amikor korlátozták a politikus közleményeinek elérhetőségét és olvashatóságát.

A pénteken megjelent, 2020 októbere és 2021 januárja közötti belső üzenetváltásokból kiderül, hogy az elnökválasztáshoz közeledve gyakoribbá váltak a Twitter és az FBI, valamint egyéb hatóságok közötti egyeztetések, amelyeken kritikusnak minősített elnöki bejegyzések is szóba kerültek.

James Comer, a Képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus tagja pénteken egy televízóinterjúban közölte, pártja vizsgálatot kezdeményez. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky