h i r d e t é s

Újraindulnak a szakvezetéses túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újraindulnak a szakvezetéses túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2020. május 12. - 16:12

 

Elindítja a szabadtéri szakvezetéses túrák nagy részét a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, és korlátozásokkal újra látogatható a kecskeméti Természet Háza. Az erdei iskolák azonban még zárva tartanak.

A szakvezetéses túrákon résztvevők és a túravezetők egészségének védelme érdekében legfeljebb 15 fő jelentkezését fogadják, és higiéniai okokból megfigyelési eszközöket nem tudnak biztosítani.A túra során mindenki köteles legalább másfél méter távolságot tartani a többiektől,a részvételi díjat pedig a helyszínen készpénzben, lehetőség szerint pontosan kiszámolt összeggel kell rendezni. A jelentkezéseket online, ezen az oldalon fogadják a program előtt legalább két nappal.

Legközelebb, május 16-án, 17-én, 23-án és 24-én orchideatúrát szerveznek a Kolon-tónál,de május 16-án a szegedi Fehér-tó környéki kerékpáros túrára is lehet jelentkezni. Csatangolás a Csodaréten címmel május 23-án Ásotthalom környékére hirdetnek túrát, de ugyanezen a napon lesz Árvalányhajas túra a Fülöpházi-buckavidéken és gyógynövénytúra a szegedi Fehér-tónál is. A hónapot május 24-én a kiskunhalasi Fejeték-mocsár tanösvényen mocsárjáró túra, majd május 30-án a Péteri-tó környéki fészekrakó túra zárja.

Korlátozásokkal május 18-ától újra kinyit a kecskeméti Természet Háza földszinti része. A központban egyszerre legfeljebb tízen tartózkodhatnak. Az óvintézkedések részekéntaz érintőképernyős terminál és az emeleti játékok még nem használhatók.A látogatóktól azt kérik, tartsanak egymástól megfelelő távolságot, és viseljenek a szájat és az orrot eltakaró maszkot vagy sálat.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s