h i r d e t é s

Ukrán nyugdíj újratöltve! 2016-ban 13.400.000.000 forintot fizettünk ki a magyarországi nyugdíjasok pénzéből

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ukrán nyugdíj újratöltve! 2016-ban 13.400.000.000 forintot fizettünk ki a magyarországi nyugdíjasok pénzéből

2018. január 23. - 12:30

 

Rétvéri Bence EMMI államtitkár röviden elintézte az ukrán nyugdíj – ügyében hozzá érkező kérdések megválaszolását. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: pixabay.com

Ahogy manapság szokás “elmútnyolcévezett” – ami mára az ő regnálásukat jelenti, úgyhogy szóhasználatot kellene váltani! – komcsizott és lényegében azt mondta, hogy: ha nem tetszik, be lehet kapni!

Emberek! a Ti pénzeteket szórják!

Korózs Lajos közösségi oldalán hozta nyilvánosságra csörtéjét a kereszténydemokraták – tudják, a lekvárkedvelők – prominensével:

“UKRÁN NYUGDÍJ ÚJRATÖLTVE!

Megkérdeztem az EMMI minisztert az un. ukrán nyugdíj ügyében. Többek között, ezt firtattam:

  1. 2010 óta – évenkénti bontásban – mennyi nyugdíjmegállapító határozat született a fenti egyezmény alkalmazásával?
  2. Pontosan mennyi nyugdíjat fizetett ki a magyar állam az egyezmény alapján 2010 óta, az egyes években?
  3. Milyen lépések történtek az utóbbi években egy új, arányos teherviselés elvére épülő kétoldalú szociális biztonsági egyezmény kialakítása érdekében?
  4. Mi az oka annak, hogy nincsen „akarategység” a felek között?

Indokolásként megírtam:

Robbanásszerűen megnőtt az egyébként pusztuló falvak népessége az ukrán határnál, ennek oka feltehetően az, hogy egy, a hatvanas években született korábbi magyar-szovjet egyezmény alapján, a mai napig nyugellátásra jogosultak a magyar államtól, ha állandó lakóhelyük Magyarország területén van. Már többször rákérdeztünk ezzel kapcsolatosan a tárcánál, hogy mit tesznek a visszaélésszerű joggyakorlás megakadályozására.

Elismerték, hogy voltak ilyen esetek, amelyeket különböző ellenőrzések során találtak. Tukacs István képviselő társamnak a közelmúltban ezt válaszolta Rétvári úr:

Az a magyar kormánynak is a szándéka, hogy újratárgyalja ezt az egyezményt, csak a folyamatosan változó ukrajnai politikai viszonyok közepette nyilván ez nehéz. Ehhez az ukrán fél partnersége is kell, hogy közös akarategységgel tudjuk ez t megváltoztatni.

Miután fél oldalon keresztül mocskolódott Rétvári érdemben ezt válaszolta:

Az egyezményre vonatkozóan pedig csak megerősíteni tudom az Ön által is hivatkozott korábbi válaszomat, miszerint a Kormány törekszik arra, hogy az Ön jogelőd pártjának diktatúrája idején született egyezményt egy modern, a nemzetközi jog szabályainak megfelelő egyezménnyel váltsa fel.

Csak megjegyzem, hogy az új egyezmény teljes dokumentációja a birtokomban van s azt aláírásra ott hagytuk Navracsics miniszter úr asztalán a 2010-es kormányváltáskor.

Érti ugye mindenki! Azt hogy kinek, mikor, mennyit adott az Orbán kormány, arra egy szót nem válaszolt!

Persze, azt tudjuk, hogy tavalyelőtt (2016-ban) is 13400000000 forintot fizettünk ki a magyarországi nyugdíjasok pénzéből s ez az összeg csak növekedhetett azóta! 

Az államtitkári válasz és mentalitás felháborító!"

gepnarancs.hu


 

h i r d e t é s