fbpx Visszatér Magyarországra egy kedvelt cafeteria juttatás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Visszatér Magyarországra egy kedvelt cafeteria juttatás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Visszatér Magyarországra egy kedvelt cafeteria juttatás

2021. november 18. - 13:33

 

Megújult, digitális formában a jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a Ticket Restaurant étkezési juttatás, Szép-kártyán - írja a napi.hu

Forrás: Edenred.com

A francia hátterű cég utalványa - más külföldi termékhez hasonlóan - akkor szorult ki a piacról, amikor az Orbán-kormány 51 százalékos adóval sújtotta a nem állami utalványokat. Az új Ticket Restaurant kártyák 2022 januárjától kerülnek forgalomba és a már jól ismert Szép-kártya konstrukció alapján működnek majd. Technikailag három zsebük lesz, fókuszban az étkezéssel és a Mastercard által nyújtott technológiával - írja közleményében az utalványforgalmazó Edenred.

„Magyarországon jelenleg 4,5 millió munkavállaló kaphatna Szép-kártyát, azonban közülük csupán 2,2 millióan részesülnek ilyen juttatásban. A munkavállalók egészsége és az, hogy hosszútávon számítani lehessen rájuk, ma az egyik legnagyobb érték bármely munkáltató számára. Épp ezért ennek a fajta juttatásnak egy sokkal szélesebb körben használt megoldásnak kell lennie. Az Edenred Magyarország küldetésének tekinti, hogy javítson a jelenlegi a helyzeten, és hiszünk benne, hogy a jól ismert, pozitív értékeket hordozó, adókedvezményt biztosító Ticket Restaurant megoldásunkkal ezt most meg is tudjuk tenni” – mondta Szendrő Tamás ügyvezető a cég által szervezett kerekasztal beszelgetésen.

15 százalék adót kell utána fizetni

Amennyiben Szép-kártyán biztosítja ezt a támogatást a munkáltató, úgy 2021-ben mindössze 15 százalék adót kell fizetnie a juttatás után a béren kívüli juttatások keretösszegéig – mondta Fata László juttatási szakértő, a Cafeteria Trend magazin alapítója.

„A jelenlegi, koronavírus okozta járványhelyzetben nagy nehézségekkel kell, hogy szembenézzen a vendéglátóipari szektor, ezért minden forgalomnövelő eszköz – így a Ticket Restaurant is – kifejezetten hasznos lehet a teljes terület számára. Ezzel a kezdeményezéssel az eddiginél szélesebb réteg számára válik elérhetővé az egészséges melegétkezés, olyanok számára is, akik eddig nem, vagy csak ritkán engedhették meg maguknak az éttermi étkezést” – hangsúlyozta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Az Edenred a Magyar Ártalomcsökkentő és Környezeti Betegségekkel Foglalkozó Tudományos Egyesülettel elindította hazánkban is a Food Programját. Ennek keretében az egyesület szakemberei a vendéglátóhelyeknek, az üzemi étkezdéknek, a dolgozói étkeztetéssel foglalkozó konyháknak, a közétkeztetőknek, valamint a szociális- és egészségügyi szférában működő konyháknak fogalmaztak meg tudományos alapon nyugvó ajánlásokat a főzés technológiájára, illetve a felhasznált alapanyagokra vonatkozóan. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s