h i r d e t é s

A DK-t üti az Átlátszó és a HVG!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A DK-t üti az Átlátszó és a HVG!

2020. február 19. - 06:38

Nekik mindegy, hogy kit és miért, csak üthessenek!

Középen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, és felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője 2019. május 26-án - Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A hvg.hu a következő felütés részlettel kezdi a DK szabadon felhasználható pénzügyi lehetőségeinek firtatását: „  DK-képviselőcsoport kiadásai körül is jócskán találni furcsaságokat – derült ki a frakciók 2018 májusa óta kötött, Országgyűlés Hivatalától kikért szerződéseiből.”

A firtatott pénzekre vonatkozóan megállapítja, hogy:

A képviselőcsoportok az országgyűlési törvény értelmében az Országgyűlés Hivatala (OH) költségvetéséből – tehát közpénzből – fedezik a működésükkel járó kiadásokat. Ennek mértéke havonta a képviselői tiszteletdíj (2019 márciusától 989 700 forint) tízszerese, plusz a frakcióhoz tartozó képviselőnként kormánypártoknál a tiszteletdíj 30, ellenzékieknél a 40 százalékának megfelelő összeg. A pénzből elvileg a parlamenti, politikai tevékenységüket kell fedezni, de a valóságban nem korlátozza semmi, hogy mire költik.

A DK ezt tette, megbízta Dessewfy, Ficsor, Suga Gábor Patrik cégeit szerződés keretében, hogy szolgálják a DK politikai érdekeit, valamint Czeglédy Csabát a jogi munka egy részével. Miért baj az, hogy közben feltűnik Bajnai Gordon is ebben a munkában?

Az néhány száz millió forint, amit elköltöttek ezek a cégek, valamint Czeglédy Csaba és Kálmán Olga megkapott, meghozták a politikai hasznot, hiszen az ellenzéki összefogás létrejött, lenyomták az MSZP-t mint az ellenzék vezető pártját, túl vannak egy, az ellenzék egésze számára sikertelen, de a DK számára sikert hozó EU Parlamenti választáson.

A siker receptjét a Fidesz megadta, mi a baj azzal, ha ezt valaki lemásolja.

Megbízható és értelmes és mindenre elszánt kis csapat, megbízható és elégséges finanszírozás teremti meg a megfelelő választói üzeneteket, ennyi és nem több.

Az már az én kérdésem, hogy az egyszer már csúfosan leszerepelt egyéneket oda lehet-e, vagy szabad-e a lehetséges kormányzás közelébe engedni?