h i r d e t é s

Erjesztett italért mentek, helyette 24 mattrészeg elefántot találtak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Erjesztett italért mentek, helyette 24 mattrészeg elefántot találtak

2022. november 23. - 06:38

Hullarészegre itta magát 24 elefánt

Részeg elefántok - Forrás: The Times

Az Indiában található Shilipada kesudióerdő közelében élő falusiaknak meglepő látványban volt részük, amikor bementek az erdőbe, hogy elkészítsék a mahuát, egy hagyományos vidéki szeszes italt – írja a ma.hu. 24 részeg elefánt aludt mélyen ott, ahol a mahua virágait nagy edényekben, vízben tartották az erjesztéshez. A mahuafa (Madhuca longifolia) virágait erjesztik, és úgy készítenek belőle alkoholos italt.

"Reggel 6 óra körül bementünk a dzsungelbe, hogy mahuát készítsünk, és azt láttuk, hogy az összes edény eltört, és az erjesztett víz is eltűnt, majd arra lettünk figyelmesek, hogy két tucat elefánt hangosan horkol. Elfogyasztották az erjesztett vizet és berúgtak" – mondta a falubeli Naria Sethi.

Kilenc hímről, hat nőstényről és kilenc borjúról van szó. A falusiak megpróbálták felébreszteni az állatokat, de nem jártak sikerrel, ezért értesítették az erdészeti hivatalt. Az erdészeti hivatal munkatársai dobolni kezdtek, így tudták csak felébreszteni az elefántokat.

Más állatokról is tudunk, akiknek meggyűlt a baja az italozással. Júliusban az Uttar Pradesh állambeli Raebareliben egy majom randalírozott különböző italboltokban. A Twitteren közzétett videón látható, amint a hírhedt majom egy doboz sört iszik.

Korábban pedig egy másik indiai faluból egy kakasról érkezett a hír, aki alkoholfüggő lett. A madár havonta 2000 rúpia értékű szeszt fogyasztott el. (Agroinform)