h i r d e t é s

Hasznos funkciók, kuponajánlatok az eladások növelésére

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hasznos funkciók, kuponajánlatok az eladások növelésére

2024. március 25. - 08:17

Egyáltalán nincsen könnyű dolguk az online vállalkozásoknak, hiszen folyamatosan keresni kell a lehetőségeket, az újabb funkciókat, amelyek segítségével növelhetők az eladások, valamint javítható a vásárlói elégedettség is. 

Forrás: funnelflow.hu

Kétségtelen, hogy sokoldalú marketingautomatizációs szoftver nélkül mindez megoldhatatlan. Szerencsére a FunnelFlow funkciói hatalmas segítséget jelentenek. Tarts velünk, és ismerd meg a szoftver megújult “kuponblokkját”!

Hatékony eszköz a vevői elégedettség növelésére

Elég megnéznünk a LoyalGuru felmérését, miszerint a vevők 70%-a imádja a kuponokat, sőt akik efféle kedvezménnyel vásárolnak, 24%-kal többet is költenek, mint a kuponkód nélküli fogyasztók. Ez már önmagában is elég kecsegtető, nem véletlen, hogy nagyon sok webshoptulajdonos szeretné kihasználni az ebben rejlő lehetőséget.

Korábban viszont nem volt olyan könnyű megoldani, hogy a feliratkozók csupán egy bizonyos részének menjenek ki egyedi kuponok. Ez csupán külsős megoldások révén volt lehetséges. Már eleve nehézséget okozott a szegmentáció, az egyedi ajánlat megalkotása, sőt a felhasználás módja is, vagyis az, hogy csak limitált vásárlás esetén lehessen élni a kuponkód általi kedvezménnyel.

Az ActiveCampaign megújult kuponblokkja azonban módot kínál minderre, ennek kapcsán a FunnelFlow oldalán is tájékozódhatsz, de az alábbiakban igyekszünk nagy vonalakban bemutatni ezt a hasznos, felturbózott funkciót.

Mire képes az ActiveCampaign “kuponblokkja”?

Bizonyára elgondolkodtál már azon, hogy valóban nagyon jó lenne növelni az eladásokat, és a kuponok által a vásárlókat is lojálisabbá tehetnéd. Ahhoz, hogy kiaknázhasd ezt a szuper lehetőséget, érdemes egy kicsit közelebbről is megismerni ezt a hasznos funkciót.

Ezt az e-mail szerkesztőn belül lehet megtalálni, a használata egyszerű, csupán be kell húzni a blokkot a levélbe, majd a jobb oldali sidebar által testre szabhatjuk. Persze ennek elérhetősége függ attól, hogy milyen díjcsomagra fizettünk elő. Ennek igénybevételéhez Marketing Plus tagsággal kell rendelkezni, illetve az is fontos, hogy a webshop össze legyen kötve az ActiveCampaign fiókkal. Lényeges továbbá, hogy Shopify és WooCommerce motorral kompatibilis.

Többféle akcióhoz is bevethető a kuponblokk, például az új feliratkozóknak üdvözlő kedvezményre, de menedzselhetjük az elhagyott kosarak problémáját is, ily módon pedig visszacsalogathatjuk a vásárlókat. Igen népszerűek az ünnepi ajánlatok, valamint az időlimitáltak. Nagyon fontos kiemelt figyelmet fordítani a lojális vásárlókra, számukra egy hűségprogram lehetne igazán vonzó.

Különböző kedvezménytípusok

Dönthetünk a százalékos, az összegalapú kedvezmény mellett, de felajánlhatunk ingyenes szállítást is, ugyanakkor meglepően jól működnek az “X-et vásárolj, kapj Y-t” cserébe típusúak is.

Az AC megújult funkciójával személyre szabott kedvezmények hozhatók létre, ezáltal pedig erősödhet az ügyfélhűség és növekedhet a profit.