h i r d e t é s

Kissé hűvösebb napok következnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kissé hűvösebb napok következnek

2020. július 16. - 05:57

A következő napokban pár fokot visszaesik a hőmérséklet, pénteken többfelé várható csapadék is. A hétvégén sem lesz hőség, de fokozatosan javul a helyzet, és egyre több napsütésben is bízhatunk.- írja az Időjárás.hu

Délelőtt napos és felhős időszakok váltakoznak, egy-egy zápor bárhol kialakulhat. 

Délután megvastagszik a felhőzet, zápor is előfordulhat. Átmenetileg megerősödik az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 20, 26 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Egész nap gyenge hidegfronti, estétől már kettősfronti hatás érvényesül. - írja a meteoklinika.hu

Az élénk légmozgás a gyerekeket izgágábbá, nyugtalanabbá teheti, és a szél hatására is csökken a hő- és a komfortérzet, gyorsan ingadozhat az érzett hőmérséklet is. Ezért vigyen magával pulóvert, és jól variálható öltözékkel induljon el otthonról. Az esernyőre is szükség lehet!

Az UV-sugárzás a változékony idő miatt időben és térben is gyorsan ingadozhat, de a hosszabb ideig napos tájakon a déli órákban elérheti az erős fokozatot.

Az utakon az élénk, erős szél ronthatja a menetstabilitást, a helyi záporoktól, zivataroktól nedves útburkolaton pedig könnyen megcsúszhat a jármű. Vezessen lassan, kerülje a hirtelen fékezéssel és irányváltoztatással járó helyzeteket. Átmenetileg ugyan kismértékben javulnak a reflexek, de estétől ismét rendkívüli módon fokozódik a balesetveszély. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.