h i r d e t é s

Puzsér feltette az örökök kérdést: "Miért?"

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Puzsér feltette az örökök kérdést: "Miért?"

2022. december 02. - 06:04

Képernyőfotó alapján "leplezte le" Rákay Philip a kormány által csak "dollárbaloldalnak" nevezett, és többnyire nem is baloldali pártokból álló ellenzéket. Puzsér Róbert szerint Márki-Zay Péteréknek nem kellett volna ezt titkolniuk.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Egész pontosan a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és más szervezeteknek juttatott 3 milliárd forintos amerikai támogatásokról van szó.

A fideszes "médiaszakember" állításait Korányi Dávid, az Action for Democracy vezetője igyekezett cáfolni, de nem sikerült mindenkit meggyőznie.

Rákay szerint ugyanis Márki-Zay Péterék azt állították, hogy a pénz nem kampányfinanszírozásra érkezett, hanem attól függetlenül, egy edukációs kultúraváltó programra. Az adománygyűjtő felületen azonban egyértelműen a választásokról írtak.

Az is problémás a fideszes propagandista szerint, hogy bár elvileg csak magyar útlevéllel lehetne támogatást küldeni, ezt nem ellenőrizték, továbbá az sem igaz, hogy több ezer adományozó volt – Rákay vizsgálata szerint mindössze 11-en dobták össze a pénzt.

Márki-Zay Péter egyébként nemrég elismerte, hogy kaptak pénzt az Egyesült Államokból, és ennek egy részét kampányfinanszírozásra fordították.

A Spirit FM-en futó Önkényes Mérvadó című műsorban Puzsér Róbert azt fejtegette, hogy semmi szükség nem volt arra, hogy Márki-Zay Péterék hazudozzanak.

Puzsér, aki korábban egyértelműen kiállt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége mellett, az adásban azt mondta,

Márki- Zay-ék nyomorúságosan sunnyognak és hazudoznak.

Puzsér Róbert nem érti, miért kellett így viselkedni, és ravaszdi módon hazudozni. Tényként kezeli, hogy ezt a pénzt az ellenzéki mozgalom a CIA-tól kapta. A megmondóember emlékeztet:

Márki-Zay Péterék egy erkölcsi forradalmat ígértek, de már a nulladik lépcsőfokon, a kezdet kezdetén hazudoznak.
Miért kell hazudni valamit, ami az ő egyetlen esélyük volt? Nyilvánvalóan az egyetlen esélyük az volt, hogy a CIA támogatja őket

– így Puzsér –, majd rákérdez:

Miért nem lehet ebbe beleállni? Hiszen így is századannyi pénzből kampányolhattak, mint a kormánypárt.

Azt sem tudja hova tenni, hogy Márki-Zay-ék magukévá tették a Fidesz elvárását, hogy az efféle támogatásokat le kell tagadni, mert a kormánypárt szerint ezek "demokratikus kockázatot" jelentenek.

Miért kell az ellenzéknek úgy táncolnia, ahogy a Fidesz fütyül? Miért nem lehet beleállni, és felvállalni ezt a dolgot?

- veti fel Puzsér Róbert, majd hozzáteszi, nem törvénytelen elfogadni a pénzt a CIA-tól, csak ciki, hogy hazudoztak róla. Ráadásul ez az ellenzéki tábort sem rázta volna meg, a Fidesz pedig szerint most is csak a sajátjaival kommunikál. (Propeller)