fbpx 13,9 milliárdos szerződést kötöttek a kormányzati gépekre | CIVILHETES

h i r d e t é s

13,9 milliárdos szerződést kötöttek a kormányzati gépekre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

13,9 milliárdos szerződést kötöttek a kormányzati gépekre

2020. július 21. - 14:01

 

Megvan a karbantartó.

Orbán Viktor és felesége, mint a Magyar Honvédség utasai - Forrás: MTI

Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. tarhatja karban a Magyar Honvédség által üzemeltetett Airbus A319 típusú, közepes szállító repülőgépeket, hat évig, nettó 13 milliárd 853 millió forintért. Ez a cég volt az egyetlen ajánlattevő.

A gyorsított tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az ajánlatkérő június 23-án döntött és július 3-án kötött szerződést a nyertessel.

A gyorsított tárgyalásos eljárás indoka az volt, hogy a gépek üzemszerű működésének folyamatos biztosítása kiemelt fontossággal bír. Az előre nem látható többlet feladatok, valamint a rendkívüli járványhelyzettel kapcsolatosan megnövekedett igénybevétel forrásigénye miatt, a meglévő szerződés keretösszege idő előtt felhasználásra került.

A két katonai Airbust 2018 februárban mutatták be a kecskeméti repülőtéren. Bár azok a honvédelmi feladatokban vesznek leginkább részt, de a magyar kormány már többször használta azokat hivatalos, nemegyszer utazott velük Orbán Viktor miniszterelnök is. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s