h i r d e t é s


A CEU kitartásból jeles: törésmentesen folytatja működését és sürgeti a megállapodás aláírását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A CEU kitartásból jeles: törésmentesen folytatja működését és sürgeti a megállapodás aláírását

2017. október 11. - 18:42

 

Ma, október 11-én van az első határidő, amit a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása, a “lex CEU” szabott a Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézmények számára. A CEU megszakítás nélkül folytatja tevékenységét. 

Forrás: zoom.hu

Az egyetem rendes újraakkreditációs folyamata is a megszokott módon halad a magyar felsőoktatási hatóságoknál. 

Ahogy eddig is, a CEU betartja az összes magyar szabályozást és előírást.

A következő határidő 2018. január 1-jén jár le, és ez megköveteli, hogy Magyarország és New York állam között nemzetközi megállapodás legyen érvényben. 

A január elsejei határidőt érintő tárgyalások New York állam és a magyar kormány között egy olyan keretmegállapodást eredményeztek, amely lehetővé teszi, hogy a CEU Budapesten maradhasson, és továbbra is amerikai és magyar akkreditációjú diplomákat adhasson ki.

A New York állam és a magyar kormány közötti megállapodás-tervezet létrejöttét követően a CEU és a Bard College egyetértési megállapodást írt alá, amelyben a CEU elkötelezte magát a New York államban folytatandó oktatási tevékenységek kidolgozására.

Jelenleg arra várunk, hogy a magyar kormány aláírja a megállapodás-tervezetet New York állammal, és elküldje azt az Országgyűlésnek ratifikálásra, amellyel az törvényerőre emelkedhet. Szorgalmazzuk, hogy a magyar kormány ezt haladéktalanul tegye meg.h i r d e t é s

betöltés..

;