h i r d e t é s

A fideszes képviselő szerint kivitelezhetetlen Lázár panelbontási ötlete

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A fideszes képviselő szerint kivitelezhetetlen Lázár panelbontási ötlete

2017. június 20. - 11:22

 

Lázár János nemrég beszélt arról a hódmezővásárhelyi rádióban, hogy a tízemeletes panelházak lakóit családi házakba költöztetnék, az épületeket ötemeletesre bonthatják vissza. - írja a 24.hu

Nem sokkal utána Orbán Viktor is felvetette, hogy a tízemeletes panelházak felsőbb szintjeinek visszabontásával tegyék élhetővé a lakótelepeket, de a világban kevés helyen próbálkoztak ezzel a módszerrel.

László Tamásnak, Rákospalota fideszes országgyűlési képviselőjének azonban nem tetszik túlzottan az ötlet, a helyi tévében arról beszélt, hogy a Lázárék által említett minta nem vethető össze a magyarországival – írja az Index. A képviselő – akinek egyébként építész végzettsége van és Fidesz lakótelepen élők munkacsoportját is vezette – leszögezi, hogy a példaként hozott német kisvárosokban a lakások 30-40 százaléka üresen áll, ráadásul a 95 százalékuk közösségi tulajdonban van.

Tehát a magyar lakótelepeken ez a modell nem alkalmazható

– jelentette ki László Tamás.

Ezt azzal támasztja alá, hogy ezeknek a lakásoknak az ára jelenleg folyamatosan emelkedik, így helytelen megakasztani ezt a folyamatot.

Szerinte a legnagyobb problémát a parkolók és közösségi terek hiánya jelenti.

 

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s