h i r d e t é s


A magyar milliárdos szarvasokkal ajándékozná meg magát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyar milliárdos szarvasokkal ajándékozná meg magát

2017. október 16. - 15:28

 

Állítólag szemet vetett a Kaposvári Egyetem igen jövedelmezően működő, híres szarvasfarmjára Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó, aki nem reagált az ezzel kapcsolatos lapértesülésre. - írja a napi.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Befektetők vetettek szemet a Kaposvári Egyetem híres szarvasfarmjára és mezőgazdasági kutatóközpontjára

- írja a Népszava.

Az intézmény vezetése nem cáfolta a hírt, csupán annyit közölt, hogy jelenleg nem aktuális a dolog. A napilap forrásai szerint az egyik vásárló Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó, Orbán Viktor barátja lehet.

Az egyetem 12,7 milliárd forintos költségvetéséből csak 2,1 milliárd származik állami támogatásból, a többit maguk termelik ki. Jelentős pénzt hoz a bőszénfai vadgazdálkodási tájközpont, azaz a szarvasfarm, ahol a vadásztatás mellett növénytermesztéssel, erdőgazdálkodással, tenyészállat-értékesítéssel és vadhúsfeldolgozással is foglalkoznak. Hasonlóan fontos egysége az egyetemnek az iregszemcsei kutatóintézet.

Az előbbi tulajdonosváltásával kapcsolatban a napilap fülébe jutott híresztelések szerint Mészáros Lőrinc neve merül fel gyakran, míg az utóbbival kapcsolatban Csányi Sándor OTP-vezért emlegetik.

(Mészáros 120 milliárd forint becsül vagyonnal az 5., Csányi 260 milliárddal az első a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listáján - a szerk.) Az OTP sajtóosztálya szerint a bank vezérével kapcsolatos hír téves, Mészáros nem válaszolt a Népszava megkeresésére.

napi.hu

 

 h i r d e t é s

betöltés...

;