h i r d e t é s

"Aki belenyúl a közösbe, annak levágjuk a kezét! "

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

"Aki belenyúl a közösbe, annak levágjuk a kezét! "

2019. július 16. - 09:11

 

" Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."
/József Attila: Két hexameter/

A kép illusztráció! - Forrás: hirklikk.hu

Az egykori királyi székhelyre a Várba költözött

kormányfőt, - aki már szinte maga a haza - , a korrupció szintjéről is kérdezték, jó pár hónappal ezelőtt. /Ritka esemény egyike volt, akikor kérdezni is lehetett tőle. /Orbán komoly arccal válaszolt: "Nincs elfogadható szintje a korrupciónak. Érdemes elgondolkodni az életnek, annak a természetes szintjein, hogy mi volt 2010 előtt. Nem volt növekedés, csökkent a közvagyon, emelkedett az adósság, részben azért, mert a pénz nagy részét ellopták".

Majd folytatta: "A korrupt országok szegények", hozzátette mi viszont nem vagyunk azok.

Tiborcz István, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Simicska Lajos gazdagodásáról is kérdezték. "Nem foglalkozom üzlettel, ez nem dolga a politikának. Üzletember se foglalkozzon politikával, mert nem lesz sok esélye. Az üzleti érdekeltségeket és a politikát el kell választani" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ezt kibírni részéről röhögés nélkül, komoly teljesítmény lehetett. Faarccal, szinte az egész magyar média előtt ekkorát hazudni, ráadásul büntetlenül, nem kis teljesítmény. Csoda, hogy nem omlott le az Országház mennyezete. Talán egyetlen ember sem volt a jelenlevők között, aki komolyan vette, amit Orbán mondott, hisz' köztudomású, hogy a Fidesz kormánya alatt, nagyüzemi módon lopják a közpénzt. És fejétől bűzlik a hal, ma egy forintot sem tehetnek saját zsebbe a NER felkent lovagjai, Orbán jóváhagyása nélkül.

Nap, mint nap tapasztaljuk, hogy Magyarország a korrupció melegágya. A Fidesz politikusai és a párthoz közeli oligarchák szinte versenyeznek egymással, ki tud többet hasítani a közpénzből. Botrányoktól, mutyiktól hangos az ország, a lopás azonban legalizálva folyik tovább. A rendszer főideológusa -Lánczi András - szerint, "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája". Ilyen "finoman" megmagyaráznia, hogy a lopás, az a hatalom levők számára rendjén levő, keveseknek sikerült. Mindazok az idegenszívűek, akik morognak a soha nem látott mértékű korrupció miatt, vegyék már észre, hogy az orbáni hatalom erre épül.

A középkor és a Horthy korszak elegye, amit az állampárt kialakított. Egy hűbéri láncolat jött létre, tetején az ország legfőbb hűbérurával, aki minden földi és talán még azon kívüli hatalom birtokosa. Orbán illiberális államában díszletként működik a parlament, az Alkotmánybíróságnak csúfolt gyülekezet, formálisan még kormány is lázas semmittevést végez. A miniszterek önállósága nagyjából annyi, mint a Nyugati téri wc- s néninek. A magánosított közpénzből létrejött a 21. századi dzsentrik - nevezzük őket a NER lovagjainak - világa, akik fenemód jól élnek, a mi adóforintjainkból.

A Fidesz tagkönyv mentesítést ad a törvények alól, egyedüli mérce, a kedves vezetőhöz való feltétlen lojalitás. Ha tudod, melyik hátsót kell nagy nyelvcsapásokkal nyalni, biztos a politikai, anyagi siker. A hűbéri láncban elfoglalt helyed szerint, a saját szemétdombodon korlátlan úr lehetsz, amíg a kegyúr úgy látja jónak, amíg a számára hasznos vagy.

Nemrégen kiderült, hogy a nemzet /nem/ strómanja cégei, tavaly elnyert tendereinek a 93 százalékát az Orbán által elátkozott unió fizeti. Az uniót a Fidesz fejőstehénnek tekinti, brüsszeli pénzekből lenyúlt pénzekből gazdagszik a klientúra. Ha csak 25 százalékosnak vesszük a túlárazást, - ez igen szerény becslés -, tessék csak elképzelni, mennyi juthat ebből a Gazdának, a felcsúti gázszerelő tartójának. /Transparency International Magyarország egy vizsgálata szerint a túlárazásból származó, nagyjából ezermilliárd forintos méretű pénzösszeg a járadékvadászat alapját képezi, illetve a korrupciós technikák megvalósítását teszi lehetővé./

Miközben Orbán - itthon--ádáz szabadságharcot vív az unióval, euró milliók vándorolnak a Fidesz oligarchái zsebébe. Úgy tűnik az unió pénze nem büdös Orbánéknak. Addig kell degeszre tömni a zsebeiket, amíg ez a forrás el nem apad. Nem véletlen, nem akarja Orbán, hogy Magyarország tagja legyen az Európai Ügyészségnek! Akkor gyorsan napvilágra kerülne, mennyit lopnak el az országba áramló, fejlesztést, felzárkózást szolgáló támogatásokból. Kiderülne, meztelen a király!

Többek között a törvényesített lopás az egyik oka annak, hogy a rabszolgatörvény elleni tüntetéshullám túllépett az eredeti céljain, Orbán egész gyalázatos rendszerét kívánták a pokolba a tüntetők. Forrt az emberekben a düh, ökölbe szorult a kezük, titkon tán' még a bicskát is nyitogatták, amikor hallják, hogy van egy "uralkodó osztály", amely tagjai szabadon lophatnak, ráadásul cinikusan még az arcukba is vágják: "akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér". Rokonok, kollégiumi szobatársak, cimborák, "kötélbarátok", strómanok országa 2019-ben hazánk. Sajnos a lelkesedés a nálunk már megszokott módon ellanyhult, szép csendesen kimúlt, s maradt nekünk a bús, magyar élet.

Most az Akadémia megcsonkításával újabb milliárdok vándorolhatnak a NER klientúra zsebébe. Az egész cirkusz a még ellopható pénzekről szólt.

A 2010-es választási kampányban Pokorni Zoltán - aki akkor a Fidesz alelnöke - volt, azt ígérte: "aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét". Hol van már az egykori alelnök, már régen lapátra tette Orbán. Nem is igazán értem, mit keres még a XII. kerületi polgármester, a tolvajok pártjában.

Van egy álmom: a Fidesz bukása után félkezű fideszes potentátok sokasága várja, hogy olyan közmunkához jusson, amihez nincs szüksége a két kezére. Istenkém, milyen gyönyörű is lenne….


 

h i r d e t é s