h i r d e t é s


Amit nem akart tudni a bolti tojásról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Amit nem akart tudni a bolti tojásról

2016. november 24. - 18:09
0 komment

 

Szörnyű dolgokat állít a konyhánkba kerülő tojásrokról a PETA állatvédelmi szervezet - írja a HVG.hu.

Bolti tojások/Fotó: Myreille

Egy tyúk nagyjából 34 óra alatt tojik egy tojást. Hogy lépés tudjon tartani az igényekkel, a tojásipar 346 millió tojót tart fenn egy átlagos évben.

Hatalmas inkubátorokban kelnek ki, a csibék egyáltalán nem találkoznak a tojókkal. A tyúkok nagyjából két évig élnek, ez pedig a kikeléstől kezdve két év szenvedést jelent.

Születésük után nem sokkal a hím és a nőstény egyedeket szétválogatják. Így.


Forrás: HVG.hu

A tojók megkezdik életüket a tojásiparban. A hímnemű kiscsibéket pedig nagy zsákokban fojtják meg, vagy élve bedarálják őket. A PETA adatai szerint évente 100 millió csirkét ölnek meg így.


Forrás: HVG.hu

 

A tojók csőrét egy forró pengével levágják, hogy a kegyetlen körülmények miatt kialakuló feszültség hatására ne tudjanak kárt tenni egymásban.

Ezután 5-11 tyúk kerül egy nem túl nagy ketrecbe. A ketrec fala apró áramütésekkel próbálja nyugton tartani az állatokat.

Mivel a ketreceket sok sorban egymásra helyezik, így a felsőbb szintekről az ürülék és a vizelet eléri az alsóbb szinteken lévő tyúkokat.

A rossz életkörülmények miatt sok tyúk elpusztul. Ezeket időnként a ketrecben hagyják, az élőkkel egy helyen.

A tojásiparban szolgált tyúkokat két év után levágásra küldik. Itt legtöbbször áramütéssel végeznek velük. Vagy éppen nagyüzemben haladnak el egy penge előtt, ami elvágja a torkukat.

A nagyon durva a videókért kattinson a HVG cikkére >>h i r d e t é s

betöltés..

;