h i r d e t é s

Az MNB felszólította Parragh Lászlót, hogy csak arról beszéljen, amihez ért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az MNB felszólította Parragh Lászlót, hogy csak arról beszéljen, amihez ért

2022. szeptember 21. - 14:52

Parragh László már nem csak félretájékoztat, hanem az észszerűség határait is átlépte, megalapozatlan, téves és káros a nyilatkozata - írta a jegybank.

Parragh László - Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nem látszik, hogy bármitől is csökkenni kezdene egyhamar az infláció, nagyot fog nőni a munkanélküliség, és egyébként sem csinálhatunk unortodox monetáris politikát – erről beszélt Parragh László a Portfoliónak adott interjújában kedden. A Magyar Nemzeti Bank reagált minderre, és enyhén szólva sem finomkodtak. A jegybanki közlemény erősen kezd, hiszen már a címe az:

A Jegybank felszólítja Parragh Lászlót, hogy fejezze be a monetáris politikával és magyar gazdasággal kapcsolatos megalapozatlan, téves és káros nyilatkozatait.

Aztán a közleményben arról írnak, hogy a kamarai elnök „felelőtlen, szakmailag hibás” kijelentései és megalapozatlan jóslatai sokszor már eddig is csak arra voltak jók, hogy növeljék a bizonytalanságot a piacon és félretájékoztassák az embereket, de a „legújabb kijelentései már egyértelműen átlépik az észszerűség határait”.

Például a jegybank szerint a globális inflációs kilátások már javulnak, ami elérhet Magyarországra is, a korábbi növekedésben fontos szerepe volt az MNB támogatásának, és Parraghgal ellentétben azt sem tartják bajnak, hogy túl alacsony az eurómegtakarítások aránya. A közleményt azzal zárják:

Az MNB ismételten felszólítja Parragh Lászlót, hogy a tudását meghaladó és a felelősségi körén kívül eső szakmai kérdésekben tartózkodjon a vélemény-nyilvánítástól, illetve, ha mégis megteszi, akkor kellő körültekintéssel tájékozódjon előtte, és csak a tények ismeretében fogalmazza meg mondanivalóját.

Lesz mit megbeszélni a Parragh-családban ez után – a kamarai elnök felesége ugyanis az MNB Monetáris Tanácsának tagja. (hvg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky