h i r d e t é s

December 8-tól lehet a kicsiket oltásra regisztrálni

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

December 8-tól lehet a kicsiket oltásra regisztrálni

2021. december 03. - 12:19

December 14-én, a tervezettnél egy héttel korábban érkezik az 5-11 éves korosztálynak szánt Pfizer oltás Magyarországra.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Komka Péter

A szülőkelőreláthatólag december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek – derül ki abból a körlevélből, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldött a házi gyerekorvosoknak.

hvg.hu birtokába került levél szerint a védőoltások beadásának egyik helyszíne a kórházi oltópont lesz, ugyanakkor a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is beadhatják a Pfizer vakcinát. Mivel egy ampulla 10 adagos kiszerelésű, rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni.

A gyerekorvosoknak fel kell mérniük, hogy hány gyereket akarnak náluk beoltatni, ezt jövő keddig le kell jelenteniük az illetékeseknek. Ez azért is fontos határidő, mert a beérkező Pfizer-oltásokat az előzetes igényfelmérés alapján fogják szétosztani az országban – írta a lap.

Az Európai Gyógyszerügynökség november 25-én engedélyezte az 5-11 éves korosztály oltását az Európai Unióban, amihez új szállítmányok érkeznek, mert a gyerekek kisebb adagot kapnak, mint a felnőttek.
(24.hu)