h i r d e t é s

Diákhitel-elengedés: íme a legfrissebb számok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Diákhitel-elengedés: íme a legfrissebb számok

2019. július 12. - 14:06

 

Másfél ezer ügyfélnek a tartozása felét, 880 főnek pedig már a teljes hiteltartozását elengedte a Diákhitel Központ - közölte a Magyar Nemzettel Magyar Péter, az intézmény új vezetője. - írja az infostrat.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Sóki Tamás

Magyar Péter, a Diákhitel Központ frissen kinevezett vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, nemcsak rekordalacsony (1,99 és 0 százalékos) kamatokkal segítik a hallgatókat, de gyermekvállalás esetén bizonyos feltételekkel akár a teljes tartozást is elengedik az édesanyáknak.

Részletekbe bocsátkozva elmondta, másfél ezer ügyfélnek a tartozása felét, 880 főnek pedig már a teljes hiteltartozását elengedte a Diákhitel Központ.

Magyar Péter elmondta: a célzott kormányzati támogatásnak köszönhetően átvállalják az adósság 50 százalékát azoktól az édesanyáktól, akik 2018. január 1. után a második gyermeküket hozták világra, a harmadik gyermek születésekor pedig kérvényezhető a teljes tartozás jóváírása.

Ennek köszönhetően tavaly óta

a szabad felhasználású kölcsönből 2,155 milliárd forintot, a felsőoktatási képzési költségek fedezésére szolgáló ­Diákhitel2-ből pedig több mint 21 millió forintnyi tartozást engedtek el.

További kedvezmény, hogy a leendő édesanyák esetében már a várandósság 90. napját követően (három évre) kérvényezhető a felvett hallgatói hitelek kamatmentessé tétele és a törlesztés felfüggesztése.

infostrat.hu


 

h i r d e t é s