h i r d e t é s


Elbukta egy balatoni kemping üzemeltetését Mészáros Lőrinc

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Elbukta egy balatoni kemping üzemeltetését Mészáros Lőrinc

2017. november 13. - 06:45

 

Először adtak el úgy Balatontourist-kempinget, hogy azt nem az üzemeltető, a felcsúti polgármester cége vásárolja meg. - írja a 24.hu

Kemping a _Balatonnál - Fotó: H. Szabó Sándor

Áprilisban Mészáros Lőrinc cége felvásárolta a balatoni kempingek nagy részét. A Balatontourist megvételével a legértékesebb tóparti kempingek a Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt. kezébe kerültek. Hogy miért jövedelmező ez, azt segíthet megérteni, hogy a kormány tavaly decemberben úgy döntött, ötmilliárd forintot ad a balatoni kempingek fejlesztésére.

A Konzum többször is hangsúlyozta, a Balatontourist megvásárlásával cégük csak üzemelteti a kempingeket, nem tulajdonolja azokat. Aztán ez az állítás megdőlt, amikor kiderítettük, hogy a felcsúti milliárdos polgármester cége végleg megszerzett egy balatonakali kempinget, méghozzá igen cselesen: a Mészáros résztulajdonában álló Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagjának offshore-alapítású cége a legalacsonyabb ajánlatot téve vásárolta meg a területet.

Most viszont úgy tűnik, hogy

Mészáros nem szerzett, hanem bukott egy kempinget. 

A siófok-sóstói Ifjúság kemping az idén még a Balatontourist szálláshelyeként működött, vagyis a BLT Group Zrt. felelt az üzemeltetésért.

2016 márciusában az F1 Consulting Kft. felszámolóként még egymilliárd forintot kért a dél-balatoni város központjától kilenc kilométerre, Siófok-Sóstó városrészben, a névadó horgásztó mellett fekvő 8,3 hektáros területért.

Idén a felszámoló már 754 millió forintos becsértékkel írt ki új pályázatot, végül aztán

377 millió forintért sikerült eladni az Ifjúság kempinget. A vevő a 2012-ben alakult Retro Motors Company.

Az Opten céginformációs rendszerének adatai szerint a vállalkozás nettó árbevétele 2016-ban 400 millió forint volt, alapítása óta pedig összesen 665 millió. A cég ügyvezetője Putnik Ljubomir, aki a 24.hu-nak elmondta, a Retro Motors Company nemcsak megvásárolta a kempinget,

de a jövőben üzemelteti is. Ez pedig azt jelenti, hogy Mészáros Lőrincék a tizenkét balatoni kemping közül egynek az üzemeltetését elveszítették.

Putnik Ljubomir hozzátette, a terület továbbra is kempingként üzemel majd, de egyes részei felújításra szorulnak, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy a jövő évben csak a kemping egy része nyit ki. Komoly fejlesztésre lesz szükség például a faházas részen.

Valószínűleg az Ifjúság kemping elnevezés sem marad meg.

Ez az első olyan eset, amikor egy Mészáros Lőrincék által üzemeltetett kempinget úgy adnak el, hogy azt nem a szédületes ütemben gazdagodó felcsúti polgármester érdekeltsége vásárolja meg. Megkerestük a Balatontouristot is, kíváncsiak voltunk arra, hogy a Retro Motors Company megvásárolta-e az üzemeltetés jogát, és ha igen, akkor mennyiért.

A Balatontourist lapunknak megerősítette, hogy jövőre már nem ők üzemeltetik az Ifjúság Kempinget. Ahogy a turisztikai vállalattól megtudtuk, a tulajdonos a terület megvásárlásával dönthet arról, hogy maga szeretné-e üzemeltetni a kempinget, vagy ezt a feladatot kiadja egy cégnek. A Retro Motors Company pedig úgy döntött, nem bízza másra a kemping üzemeltetését.

 

24.huh i r d e t é s

betöltés...

;