h i r d e t é s

Ezzel a bankjeggyel már csak két hétig lehet fizetni

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ezzel a bankjeggyel már csak két hétig lehet fizetni

2018. október 17. - 12:56

 

Már csak két hétig, október 31-ig lehet használni a készpénzes vásárlásoknál a régi - 2017 előtt kibocsátott - 1000 forintos bankjegyeket, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat.

Forrás: femina.hu

November 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni, és ezt követően a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a régi címleteket - közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

A be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű, törvényes fizetőeszközre.

A megújított 1000 forintos bankjegyek a kibocsátásuk óta jól terjednek, szeptember végéig az 1000 forintos bankjegyeknek közel 80 százaléka újakra cserélődött.


Forrás: MTI

Az MNB felhívja minden olyan parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét, hogy - akik eddig még nem tették meg - haladéktalanul készítsék fel berendezéseiket az új 1000 forintosok elfogadására. (MTI) / nepszava.hu


 

h i r d e t é s