h i r d e t é s

Feljelentették Orbán fogorvosát a triatlonosok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feljelentették Orbán fogorvosát a triatlonosok

2019. április 12. - 14:48

 

Részletesen felsorolták, szerintük milyen milliós tételek elköltését kellene megvizsgálnia az ügyészségnek.

 

Forrás: kozeletihirek.hu

Feljelentést tettek a triatlonszövetség több vezetője, köztük az Orbán Viktor fogorvosaként ismert Bátorfi Béla ellen gazdasági bűncselekmények, így többek közt hűtlen kezelés és pénzmosás miatt a szövetséghez tartozó sportolók – tudta meg a hvg.hu.

Az elégedetlen triatlonosok már a portálnak is több közérdekű adatkéréssel megszerzett szerződést mutattak, amit aggályosnak tartottak, és jelezték, hogy gyűjtik az információkat. Végül ezek alapján csütörtökön feljelentést tettek személy szerint a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke, Bátorfi Béla és társai, így a tanácsadóvá emelt Szűcs és az elnökség hat tagja ellen.

Az ügyészségnél megtett feljelentés arra alapozzák, hogy állítják:

Bátorfiék az Emberi Erőforrások Minisztériumától 2016-2017. évben kapott közel 950 millió forint támogatás „legnagyobb részével számot adni nem tud”.

Feljelentésükhöz több mellékletben csatolták az adatokat, bár felhívják a figyelmet arra, hogy magához a szövetséghez hiába fordultak adatigényléssel, pedig ezek közpénzt érintő, közérdekű adatok. A feljelentést tevő triatlonosok szerint „megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy Bátorfi és társai a rájuk bízott pénzeszközöket és a szövetségnek nyújtott állami támogatásokat olyan módon használták fel, hogy az nem a céljának megfelelően, hatékonyan és a közérdeknek megfelelően hasznosult”. Részletesen felsorolják, milyen milliós tételek elköltését kellene az ügyészségnek megvizsgálnia, ezek közt van „papíron verseny szervezésére fordított” pénz, de olyan hatástanulmány is, ami szerintük talán el sem készülhetett.

A portál korábban megírta, hogy az egykori olimpikon, jelenleg edzőként dolgozó Kuttor Csaba szerint a sportág válságban van, és a szövetség menedzsmentjét okolták, amiért szerintük gyanúsan folyik ki a szervezetből a korábbinál jóval több állami támogatás. Az MTSZ-t 2014 óta a csak Orbán Viktor fogorvosaként emlegetett Bátorfi Béla vezeti, aki a portál kérdésére tagadta a problémákat, szerinte a gazdálkodásuk tökéletesen rendben van. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s