h i r d e t é s

Férfi intim gyanta - az igényesség nem nemtől függ!

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Férfi intim gyanta - az igényesség nem nemtől függ!

2022. augusztus 22. - 07:41

Intim gyanta, arckezelés, új frizura, egészséges manikűr-pedikűr: nem csak a nőknek van szüksége rájuk. Van, aki bevallja, van, aki tagadja, pedig minden férfiban megvan az igény a jó kinézetre. Sok nő érzékeli úgy, hogy a férfiaknak csak a szebbik nem felé vannak elvárásaik. Téves gondolat! A férfiak többsége ugyanúgy küzd magával a fölös kilók vagy a bőrproblémák miatt. Nekik ugyanolyan fontos, hogy vonzó legyen az illatuk, jól álljon a frizurájuk és, egyre többük számára, a férfi intim gyanta is. Ez utóbbi a leginkább megosztó szépészeti téma. Vizsgáljuk meg ezért a férfi intim gyantát közelebbről: valóban illik ezt a férfiaknak?

Forrás: Envato Elements

Intim gyanta: divat vagy valós igény?

Mielőtt a férfi intim gyantára térünk, szóljunk pár mondatban magáról az intim szőrtelenítésről. 

Az intim szőrtelenítésre régóta van igény. Szerencsére az utóbbi 30 évben ezt már nyíltan fel is vállalják az emberek. Ma már nem csak otthon a fürdőszobában, különféle praktikákkal lehet megszabadulni az intim szőrzettől, hanem intimkozmetikákban is, ahol szakképzett intimkozmetikusok végeznek nem csak női, de férfi intim gyanta kezeléseket is.

Mind a női, mind a férfi intim gyanta sokkal több pozitívummal bír annál, hogy csak divathóbortnak nevezzék őket. Higiénia, ápoltság, igényesség, kényelem: ezek a meghatározó okai annak, hogy az emberek az intim gyanta mellett döntenek, nemtől függetlenül.

Férfi(as) intim gyanta?

Mindkét nem körében vannak ellenzői és támogatói a férfi intim gyantának, hiszen nagyon sokáig csak a hölgyek körében volt elterjedt egyáltalán maga a szőrtelenítés is (a szakáll borotválásán kívül), annak ellenére, hogy a történelem korábbi évszázadaiban, évezredeiben, egyes kultúrákban a férfi gyanta ugyanolyan természetes volt, mint a női.

Az utóbbi 30-40 év alatt, lassan, de biztosan ismét társadalmilag is elfogadottá vált, hogy a férfiak is szőrtelenítenek a testük többi részén is, nem csak az arcon; járnak manikűröshöz, kozmetikushoz, nem csak borbélyhoz. 

Hasonló tempóban válik egyre természetesebbé a férfi intim gyanta is. Aki először találkozik a dologgal, rögtön felteszi a kérdést: “Nem férfiatlan a férfi intim gyanta?”

De miért lenne az? Az igényesség egyáltalán nem női privilégium. A szőrtelenített intim terület pedig lényegében erről szól: igényesség magunkkal és párunkkal szemben. 

Ettől függetlenül szőrzettel is lehet bármelyik férfi ápolt. A férfi intim gyanta csupán az igényesség egy új dimenzióját nyitja meg az erősebbik nem számára.


Forrás: Envato Elements

Miben más a férfi intim gyanta?

férfi intim gyanta lényege nem tér el a nőiétől. A cél a sima, szőrtelen, ápolt intim testrész. Mégis van pár dolog, amiért a férfiak máshogy viszonyulnak az intim gyantához. Ezek pedig:

  • Női intimkozmetikus
  • Erőteljesebb szőrzet és a fájdalomküszöb
  • Férfi intim gyanta erős szőrzetű férfiaknál

Női intimkozmetikus

Gyakran még a nők is nehezen veszik rá magukat, hogy az intim gyanta idejéig megváljanak fehérneműjüktől, pedig női intimkozmetikushoz mennek. Gondolj csak bele, hogy a férfiaknak, akármennyire is belevalóak, ez még nehezebb lehet.

férfi intim gyantát ugyanúgy női intimkozmetikusok végzik, akik végtelenül empatikusak és türelmesek. Ennek ellenére ez mégis egy visszatartó tényező sok férfi számára a férfi intim gyantát illetően. Sokaknak segít leküzdeni gátlásaikat, hogy férfi intim gyantázás alatt is van lehetőség egyszerhasználatos fehérneműt viselni, mellyel komfortosabban érzi magát a férfi a kezelőágyon. Amikor már visszatérő vendég lesz az intimkozmetikushoz, és kialakul egy bizalom kettőjük között, valószínű le fog mondani az egyszerhasználatos fehérneműről, hiszen, hosszú távon, számára is egyszerűbb lesz nélküle. Kedves férfiak, ne tessék megijedni a női intimkozmetikusoktól! Ők igazán csak segíteni szeretnének!

Erőteljesebb szőrzet és a fájdalomküszöb

Elvileg a nők fájdalombírása nagyobb, mint a férfiaké. Ezt evolúciós okokra vezetik vissza a tudósok: a nőnek kell szülnie; a férfinak pedig a fájdalom a visszatartó erő, hogy legyengült állapotban ne menjen “vadászni” vagy bármely veszély közelébe. Legalábbis egyes kutatások szerint.

Bár a férfi intim gyanta, ha szakszerű kezek végzik, akkor nem kifejezetten fájdalmas, inkább csak kellemetlen érzés az első alkalmakkor, amit későbbre teljesen meg lehet szokni. Viszont, ahogy a nőknél is, férfi intim gyanta esetén is fontos faktor az egyén fájdalomtűrő képessége, illetve, a tény, hogy a férfiak szőrzete jóval erősebb, mint a hölgyeké. 

Így az első férfi intim gyanta valóban fájdalmasabb lehet, mint egy első női intim gyanta. Viszont, mivel a férfi intim gyanta után is gyengébb, új, pihés szőrzet nő vissza, már a második férfi intim gyanta alig érezhető lesz. Érdemes tehát mielőbb túllenni az első férfi intim gyantáztatáson, hogy utána könnyebb lehessen az élet és már csak az előnyeit lehessen élvezni!


Forrás: Envato Elements

Férfi intim gyanta erős szőrzetű férfiaknál

Ahogy fentebb is említettük, a férfi intim gyanta az igényesség új dimenziója. De korántsem jelenti azt, hogy nélküle ne lenne lehetséges ápolt férfiak lenni.

És vannak férfiak, akik, bár szívesen megszabadulnának az intim szőrzettől, egyszerűen annyira dűs szőrzettel rendelkeznek testük többi részein, hogy nagyon furcsán venné ki magát, ha odalent teljesen csupaszok lennének. Azonban számukra is van megoldás, hiszen férfi intim gyanta esetén is létezik több fazon, amik közül meg lehet találni a megfelelőt. Ezek a férfiak akkor járnak a legjobban, ha személyesen elmennek egy intimkozmetikushoz, akivel megbeszélik a személyre szabott lehetőségeket.

Férfi intim gyanta: a férfias ápoltság új dimenziója. Nem elvárás, nem kötelesség, csak egy lehetőség a komfortosabb mindennapokért, az igényesség megéléséért. 


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky