h i r d e t é s

Hunvald György parádés választ küldött az őt visszalépésre kényszeríteni akaró, korábban őt cserbenhagyó összefogásnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hunvald György parádés választ küldött az őt visszalépésre kényszeríteni akaró, korábban őt cserbenhagyó összefogásnak

2019. szeptember 07. - 17:25

 

Tegnapelőtt éjjel érdekes üzenetet kaptam néhány ellenzéki politikustól… 

Hunvald György - Forrás: VII. kerület - Ittlakunk.hu

Tegnapelőtt éjjel érdekes üzenetet kaptam néhány ellenzéki politikustól. Mivel másnap reggel 7-kor (kevesebb, mint 10 órával annak kézhez vétele után) már be is számolt róla a 24.hu internetes portál, ezt bízvást tekinthetem nyílt levélnek. És annak is tekintem. – írta Hunvald György a hunvald.blog.hu oldalon a napokban.

Gy. Németh Erzsébet úrasszony (DK), valamint
Karácsony Gergely (Párbeszéd), Niedermüller Péter (DK) és Molnár Zsolt (MSZP) urak részére

Kedves Zsóka!
Kedves Gergő!
Kedves Peti!
Kedves Zsolti!

Szívesen fogadtam érdekes leveleteket, amit örömmel olvastam. Jólesik, hogy számon tartotok, hogy gondoltok rám. Én is szívesen emlékszem vissza arra, hogy az együtt töltött években voltak kellemes pillanatok.

A nosztalgián túllépve azonban soraitok leginkább bizonytalanságot keltenek bennem. Kezdődik ez a bizonytalanság azzal, hogy a levelet négyen, magánemberként külditek, és nem valamely pártok vagy — ahogy a 24.hu fogalmaz — „a 23 kerületben együttműködő ellenzéki tömb” nevében. Már az is kérdéses, hogy egyáltalán tájékoztattátok-e szándékotokról pártjaitokat — és az is valószínű, hogy az Összefogás többi tagját e levéllel épp úgy megleptétek, mint engem. Így hát erősen kétséges, hogy a levélben megfogalmazott kérés egyáltalán tekinthető-e ajánlatnak, és ha igen, messze nem világos, hogy ki az ajánlattevő. Még csak nem is utaltok arra, mi a véleménye erről a kerületben népszerű és az ellenzéki egyeztetésen igen harcos Momentumnak.

A levél baráti hangvétele kellemes emlékeket idézett föl bennem, ám ezeket megkeseríti a téves „helyzetértékelés” és a diktátumszerű „kérés”. Odáig értünk egyet, hogy „… a jelenlegi helyzet kialakulását mindenki meg tudja valahogyan magyarázni a saját szem- pontjai szerint”. Éppen ezért minden magyarázat nélkül idézem fel az út lépéseit.

A VII. kerületi MSZP írásos megállapodást kötött az akkor még csak tervezgetett összefogás egyik, a levélen két aláíróval is szereplő tagjával arról, hogy polgármestert az MSZP jelöl — és minden résztvevő úgy gondolta, hogy én leszek az. Az „együtt- működő” partner elnöke megvárta, amíg az MSZP maradéktalanul teljesíti vállalását, majd felrúgta az egyezséget. Bejelentette, hogy polgármesternek Niedermüller Pétert jelöli, és aki ezt nem fogadja el, azzal tárgyalni sem hajlandóak. (balramagyar.hu)


 

h i r d e t é s