h i r d e t é s


Ilyen még nem volt: A világ egyetlen kikötőjében sem köthet ki négy teherhajó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ilyen még nem volt: A világ egyetlen kikötőjében sem köthet ki négy teherhajó

2017. október 10. - 06:44

 

A világ egyetlen kikötőjében sem köthet ki négy teherhajó, mert a gyanú szerint megsértették az Észak-Koreával szemben bevezetett ENSZ-szankciókat - jelentette be helyi idő szerint hétfőn Hugh Griffiths, a szankciók betartását felügyelő szakértői bizottság koordinátora.

A kép illusztráció! - Forrás: Al Jazeera

Ilyen intézkedésre még soha nem volt példa az ENSZ történetében - közölte a koordinátor. Elmondta azt is, hogy a döntés október 5-én született meg.

"Ez a négy hajó a világ összes kikötőjéből ki van tiltva tiltott áru szállítása miatt" - tette hozzá Hugh Griffiths.

Egy névtelenséget kérő forrás szerint a hajók szenet, vasat és halat szállítottak vagy szállítanak éppen most is Észak-Koreából, amit kifejezetten tiltanak a kommunista rezsimmel szemben bevezetett szankciók. 

Griffiths nem nevezte meg a négy hajót, de egy név nélkül nyilatkozó forrás elmondta, hogy a comore-szigeteki zászló alatt hajózó Petrel 8, a Szent Kitts és Nevis lobogójával jelzett Hao Fan 6 és az észak-koreai zászló alatt hajózó Tong San 2 és a Jie Shun nevű hajók azok, melyek a világon sehol nem köthetnek ki.

Az ENSZ legutóbb szeptemberben fogadott el újabb szankciókat Észak-Korea ellen, miután Phenjan a múlt hónap elején végrehajtotta hatodik, minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantását. (MTI)h i r d e t é s

betöltés..

;