fbpx Január nem csak áremelésekkel indulhat, hanem az omikron okozta ötödik hullámmal is | CIVILHETES

h i r d e t é s

Január nem csak áremelésekkel indulhat, hanem az omikron okozta ötödik hullámmal is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Január nem csak áremelésekkel indulhat, hanem az omikron okozta ötödik hullámmal is

2021. december 03. - 14:24

 

Rusvai Miklós az ATV Híradójában arról beszélt, az omikron biztosan eléri Magyarországot, sőt ez okozza majd az ötödik hullámot, melynek kezdetét a jövő év első hónapjaira datálja. 

A kép illusztráció! - Forrás: Keperawatan PolkesGo

Szerinte az újabb hullám nagy valószínűséggel februárban kezdődik majd, és márciusban futhat fel a csúcsra.

A virológus úgy véli, az omikron az eddigi csúcstartó, hiszen több mutációja van, mint eddig bármelyik vírusváltozatnak, valószínűleg tulajdonságai is mások, mint a korábban megismertekének, de többet majd csak 1-2 héten belül, a hivatalos vizsgálatok után lehet tudni. Megjegyezte: az omikron által okozott fertőzések nagy többsége az Egyenlítőtől délre terjed, ahol a lakosság sokkal fiatalabb, mint Európában. Így szerinte az ottani vírus megbetegítő képességét összehasonlítani egyelőre azzal, hogy ennek alapján mi várható Európában, ahol eleve sokkal öregebb a társadalom, nem lehet. De az biztos, hogy a variáns elér minket, és beindítja az ötödik hullámot.

A negyedik hullámmal kapcsolatban leszögezte: túl vagyunk a járvány negyedik hullámának tetőzésén. A virológus úgy gondolja a halottak száma ugyan az elkövetkezendő a napokban tetőzik, ami azt jelenti, hogy még jövő héten is magas lesz az áldozatok száma, de december első 10 napjában az esetszámok (halálesetek, fertőzöttek, kórházban ápoltak, lélegzettőgépen fekvők) csökkenésnek indulnak. Majd az előző hullámokhoz hasonló a járványgörbe szépen lassan ellaposodik - magyarázta Rusvai. (atv.hu)


 

h i r d e t é s