h i r d e t é s

Két újabb világcég csatlakozott a Facebook elleni bojkotthoz

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Két újabb világcég csatlakozott a Facebook elleni bojkotthoz

2020. június 28. - 18:42

 

A Strabucks és a Pepsi is csatlakozott a Facebook bojkottjához.

Sorra függesztik fel hirdetéseiket az online közösségi oldalakon olyan globális nagyvállalatok, mint a Unilever, a Coca-Cola vagy a Honda, hogy arra ösztönözzék őket, hogy lépjenek fel agresszívabban a gyűlöletbeszéd és a hamis információk terjedése ellen. A Facebook bevételeinek zöme a hiredtésekből származik, de a cég egyelőre nem hátrál. 

Több nagyvállalat bejelentette, hogy felfüggeszti hirdetéseit a közösségi oldalakon, ezzel lépve fel a gyűlöletbeszéd és a hamis információk terjedése ellen. A #StopHateForProfit kampányhoz már több mint 100 hirdető, legutóbb a Pepsi és a Starbucks csatlakozott.

A bojkott különösen a világ legnagyobb közösségi oldalának, a Facebooknak lehet fájdalmas, a platformnak mintegy 8 millió hirdetője van világszerte és szinte csak hirdetésekből vannak bevételei.

A Facebook az online hirdetési piac második legnagyobb szereplője a Google után az Egyesült Államokban az Emarketer adatai szerint. A Google amerikai hirdetési bevételei 41,8 milliárd dollárra rúgtak 2019-ben, a Facebook közel 30 milliárd dollárt gyűjtött be tavaly online hirdetésekből az Egyesült Államokban, globálisan pedig közel 70 milliárd dolláros bevétele volt. (portfolio.hu)


 

h i r d e t é s