h i r d e t é s

Megindult a nyomozás: újabb fideszes polgármester luxus kikapcsolódásából lett botrány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megindult a nyomozás: újabb fideszes polgármester luxus kikapcsolódásából lett botrány

2019. november 18. - 07:21

 

Még túl sem vagyunk a Borkai-ügyön, máris robbant az újabb botrány. - írja a hirhugo.hu.

A fertődi fideszes polgármester luxus kikapcsolódásából lett rendőrségi ügy. Orvvadászat miatt nyomoz ellene a hatóság.

Volt egy eset, bár ezt nem gondolnám orvvadászatnak

 – mondta Bognár Zoltán fideszes fertődi polgármester a Népszavának telefonon, miután a lap rákérdezett arra az olvasói információra, hogy orvvadászat miatt nyomoz ellene a rendőrség.

A rendőrség a lapnak megerősítette, hogy orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást a fertődi ügyben, ám többet nem árultak el arról. A polgármester viszont elmondta a verzióját.

A polgármester elmondta, hivatalos vadásztársasági tag a Hegykői Sólyom Vadásztársaságban, és fegyvertartási engedélye is van. Az eset csütörtökön történt: egy családtaggal vadásztak éjjel a Lés-erdőben, majd amikor visszaindultak az autóhoz, átvágtak a vadászati zónán kívül eső parkos erdőrészen. Elmondása szerint ekkor rontott rájuk egy háromtagú vaddisznó csapat, szerinte egyértelmű támadó szándékkal.

A polgármester fogta a fegyvert és lőtt, egyet leterített, a többi elszaladt, mesélte. Azt elismerte, hogy szabálytalan volt akkor, amikor a vadászati zónán kívül nem tette el tokba a fegyverét. Elmondása szerint eljárás azért lett, mert valaki, akit nem szeretne megnevezni, kihívta a rendőröket, és mivel tényleg olyan területen lőtt, ahol nem lett volna szabad, így a rendőröknek intézkedniük kellett.

A polgármester azt is elismerte, hogy gyanúsított lett az eljárás során – ám hangsúlyozta, hogy kihallgatása során mindenről beszámolt, és kísérője is tudja tanúsítani, hogy igazat mondott. Hogy a rendőrök orvvadászattal gyanúsítanák, azt nem tudta megerősíteni, igaz, elmondása szerint azt sem tudja pontosan, hogy milyen jogcímen zajlik ellene eljárás

– írja a lap.

hirhugo.hu


 

h i r d e t é s