h i r d e t é s

Napirendre sem vette a Fidesz az óvodai aláírásgyűjtés kivizsgálását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napirendre sem vette a Fidesz az óvodai aláírásgyűjtés kivizsgálását

2019. április 30. - 12:17

 

Önkormányzati fenntartású óvodákban gyűjtöttek Orbán Viktor bevándorlásellenes programját támogató aláírásokat, a munkájuk miatt kiszolgáltatott óvónők pedig nem mertek nyíltan szembeszállni a “kéréssel”.

Kubatov-lista

A hvg.hu birtokába került dokumentumokból kiderült, hogy  a VIII. kerület Józsefváros Önkormányzat egyesített óvodájában dolgozó munkatársak körében azzal nyomatékosították, hogy miért kellene aláírniuk a Fidesz Kubatov-listájaként ismert adatgyűjtő ívet, hogy „felülről jött a kérés”.

hvg.hu most azt írja, hogy a józsefvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén nem volt hajlandó még a napirendre sem venni a Párbeszéd önkormányzati képviselőjének, Erőss Gábornak a javaslatát, miszerint vizsgálóbizottságot kellene felállítani az ügyben.

A politikus elmondta,

a polgármester, Sára Botond kijelentette, hogy ő maga már minden következtetést levont, és utalt arra is, hogy nemcsak az alpolgármesterét szankcionálta.

Hozzátette,

épp a részletek feltárása lett volna a vizsgálóbizottság dolga, hiszen évek óta nyílt titok volt, hogy az óvodákban kemény fideszes agitáció zajlik, aljas módon visszaélve az óvónők kiszolgáltatottságával.

24.hu


 

h i r d e t é s