h i r d e t é s

Némi felfrissülést hoz a szerda, dideregni azért nem fogunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Némi felfrissülést hoz a szerda, dideregni azért nem fogunk

2019. július 03. - 06:08

 

A hidegfront felfissülést hozott, és egész héten kellemes időben lesz részünk végre! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Csütörtökön a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, délnyugaton gyenge csapadék kialakulhat. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 24, 29 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán front nem érkezik, de az átvonult hidegfront mögött még jelentkezhetnek görcsös panaszok és az időnként megerősödő szél is gondot okozhat az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán nem érkezik front. A fokozottan érzékenyeknél a front mögött még jelentkezhetnek hidegfronti jellegű tüneteket, amennyiben az érintettek közé tartozik, görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöket tapasztalhat. A front hatására az északi, északnyugati szél megélénkült, amelynek köszönthetőn erősödő fejfájásra, nyugtalanságra és ingerlékenységre kell készülni. A panaszok enyhítése érdekében figyeljen a fokozott folyadékpótlásra és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A levegő felfrissült, a hőmérséklet értékei az évszakos átlagnak megfelelőek. Most kitűnő alkalom nyílik arra, hogy regenerálódjon és végre megpihenjen a szervezete. A regenerációt elősegítheti azzal, ha áttér kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie

A szabadtéri tevékenységeknek kedvez az időjárás, ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni, sétálni, kirándulni, sportolni. Az UV-sugárzás a derült időben nagyon erős lesz, a déli órákban lehetőség szerint kerülje a napon tartózkodást. A fokozott folyadékfogyasztás továbbra is rendkívül fontos, napi 3-4 liter szénsavmentes ásványvíz vagy cukormentes üdítőital fogyasztása javasolt.

A pollenterhelés az ország nagy részén magas, a kültéri gombák spóraszáma elérheti a nagyon magas szintet. A pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenje közepes mennyiségben van jelen a levegőben. 

A közlekedést ingerült sofőrök és tompa reflexek nehezítik, vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s