h i r d e t é s

Rogán szerint "politikai bohózat", ha az ellenzék választási csalásról beszél

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Rogán szerint "politikai bohózat", ha az ellenzék választási csalásról beszél

2018. április 22. - 07:25

 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint "a tüntetőket külföldről, nyilvánvaló hátsó szándékkal hergelik"

Forrás: MTI

Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a PestiSrácok.hu-nak. Rogán Antal a csütörtökön megjelent interjúban kiemelte, ki fognak tartani a magyarok döntése mellett, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engednek, és nagyon remélik, hogy az európai parlamenti választás után új brüsszeli vezetés és józan brüsszeli politika következik.

A tárcavezető kifejtette, a nemzetközi támadások nem is kifejezetten Magyarországnak szólnak, hanem annak az óriási európai vitának a részei, amelynek a tétje nem kevesebb, minthogy megmarad-e Európa európainak vagy véglegesen vegyes népességű és vegyes kultúrájú bevándorlókontinens lesz belőle. Erről szól majd az egész jövő májusi európai parlamenti választás is – mondta, majd megjegyezte, az európai polgárok azt akarják, hogy a brüsszeli bizottság maga is az erősen védett európai határok pártjára álljon a bevándorlók importja helyett.

Hangsúlyozta, eddig erről az emberek feje fölött döntöttek, de most végre az európai polgárok maguk szavazhatnak a kontinens sorsáról.

Rogán Antal úgy fogalmazott, ilyen óriási tét mellett nyilvánvaló, hogy a "Soroshoz hasonló milliárdosok és a migrációt kiszolgáló politikusok szemében óriási gerenda Orbán Viktor". "Minél előbb diszkreditálni akarnak minket és a többi bevándorlásellenes kormányt" – tette hozzá.

A kampányról szólva aláhúzta, Közép-Európában a migráció költségei megroppantanák az éppen fellendülő gazdaságokat, ami igenis életbevágó téma, nem véletlen, hogy ezt helyezték a kampány középpontjába. "Persze megértem, hogy egyeseknek kellemetlen erről beszélni, hiszen ők maguk is hűséges katonái a Soros-birodalomnak" – jelentette ki, majd közölte: megértettük mi a fontos a választók számára, így nem csak a választási versenyt, de a témaversenyt is megnyerték.

A tárcavezető kitért arra is, a mostani kampányban is beszéltek az eredményekről, ugyanakkor emlékeztetett, a 2002-es kampány végig a kormány eredményeiről szólt és utólag kiderült, hogy az emberek egyetlen szempontot vettek csak figyelembe: ha jól megy a gazdaság, ki tud majd jobban osztani, a következményekkel a többség nem foglalkozott.

Rogán Antal szerint teljesen normális dolog, hogy akik mást szerettek volna, akik mást gondolnak, kimennek az utcára és hangot adnak a véleményüknek. "Amivel gondom van az az, hogy a tüntetőket külföldről, nyilvánvaló hátsó szándékkal hergelik" – fogalmazott, és hozzátette, "na ez már ellentétes a demokráciával és teljességgel elfogadhatatlan".

Kitért arra is, politikai bohózatnak, hogy egyes pártok, akikre katasztrofális vereséget mértek a választók, most azzal védekeznek, hogy választási csalás történt. A miniszter szerint megfigyelhető egy nemzetközi tendencia: ahol nem a kiszemelt pártok győznek egy választáson, ott diktatúrát, csalást kiáltanak, és megpróbálnak bizonytalanságot gerjeszteni. "Ezt egy hálózat csinálja, amit mi Soros-hálózatnak nevezünk, és amely tüntetéseket, akciókat finanszíroz és bonyolít, folyamatos nyomás alatt tartva a nem az ő érdekük szerint működő kormányokat, amelyeket megpróbál alkura, távozásra kényszeríteni" – fejtette ki. (MTI) / hvg.hu


 

h i r d e t é s