h i r d e t é s

Svájc szerint korrupt, nálunk magasrangú vendég!

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Svájc szerint korrupt, nálunk magasrangú vendég!

2020. április 12. - 06:25

 

Tovább vizsgálódik Joseph Blatter ellen a svájci ügyészség

Folyamatban van Blatter ellen egy vizsgálat, amely azzal összefüggésben indult, hogy Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnökeként kétmillió svájci frankot (575 millió forint) kapott a FIFA akkori elnökétől 2011 februárjában.

Blatter 1998 és 2015 között volt a FIFA elnöke, jelenleg pedig a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységre vonatkozó hatéves eltiltását tölti.

A szövetségi ügyészi iroda szombaton közölte, hogy a karibi térség televíziós közvetítési jogaival kapcsolatos vesztegetési ügyben ejtik a vádakat a 84 esztendős egykori sportvezető ellen. A svájci ügyészek korábban azzal gyanúsították Blattert, hogy a 2010-es és 2014-es világbajnokság kapcsán a FIFA számára kedvezőtlen megállapodást kötött a karibi térség sportági szövetségének vezetőjével, az azóta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől örökre eltiltott Trinidad és Tobagó-i Jack Warnerrel. (MTI)

 

Orbán Viktor vendégül látta Sepp Blattert

2019. őszén Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Sepp Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnökét.


 

h i r d e t é s