h i r d e t é s

Szemetet szedett, köszönet helyett alázást kapott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szemetet szedett, köszönet helyett alázást kapott

2017. április 06. - 10:19

 

Szomorú történetet osztott meg az Erdőmentők Facebook-oldalán egy debreceni lakos - írja a Propeller.hu.

Nem csak a Nagyaerdőben, a kukák mellett is áll a debreceni szemét - Fotó: Budácsik Lajos

Mint írja, nem bírta elviselni, hogy lépten-nyomon szemétbe botlik a debreceni Nagyerdőn, ezért "önhatalmúlag" összeszedett annyi hulladékot, amennyit csak bírt. 

Két 120 literes zsákot töltött meg veszélyes hulladékkal, amikor találkozott egy kis traktorral, rajta három vízműves dolgozóval. Emberünk segítséget remélt, helyett viszont ezt kapta jutalmul:

Azt a választ kaptam, hogy miért szedek én szemetet? Hagyjam abba, meg ne csináljam, hagyjam ott a szemetet mert csak nekik okozok ezzel problémát.. AZZAL HOGY ÉN ÖSSZESZEDEM A SZEMETET... NEKIK OKOZOK PROBLÉMÁT... Mert, hogy a köztéri kukák hozzájuk tartoznak és ha beleteszem a szemetet az mekkora probléma...

Semmibe vették a szemétszedő munkáját, majd – mint fogalmaz – még a pofájába is nevettek:

azt mondták, ha már összeszedtem a szemetet, vigyem haza... (biciklivel a 2x 120 literes zsákot a 8.-ra.. tele üvegszilánkkal, amit egyedül megemelni sem lehet olyan nehéz..) Esetleg én szóljak az AKSD-nek, hogy szemét van az erdőben összeszedtem csak el kellene vinni...

A levélíró egy éles kontrasztra is felhívja a figyelmet. Míg Debrecen egy európai színvonalú város, nagyon büszkék a főtérre, meg a környékére, de az, hogy a Nagyerdő hogy néz ki, ahova futni, kirándulni, pihenni járnak az emberek, az senkit nem érdekel. Szemetes nincs az erdőben de minek is lenne, hisz úgyis szétdobálnák a hulladékot – fogalmaz.

Debrecenben nincsenek a szemétszedés és hulladékszállítás magaslatán, olvasson bele a "Kapcsolódó cikkekbe" >>


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s