h i r d e t é s

Csak egy piti ügy? Debrecent hónapok óta ellepi a szemét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csak egy piti ügy? Debrecent hónapok óta ellepi a szemét

2016. november 17. - 07:26
0 komment

 

Akkor úgy fogalmaztam, "A tárolókban illetve a környékükön elképesztő állapotok uralkodnak. Mindent elborít az ömlesztett szemét. Volt ott minden, talán csak az nem, amiért a tárolókat odahelyezték. Debrecen kertvárosi részén szeméttelep, azt hittem rosszul látok."

Nagyjából egy hónappal később október 13-án ismét arra jártam. A  helyzet nem változott. Debrecen  zöldövezetében  továbbra is szeméttelep éktelenkedett..Mindenféle szemét volt ott, a szelektívnek csúfolt   tárolók dugig voltak tömve mindenféle, nem odavaló szeméttel. 

Úgy gondoltam, két hónap csak elég, - még Debrecenben is-, hogy az illetékesek legalább megpróbáljanak valamit tenni azért, hogy egy szelektív hulladékgyűjtőnek álcázott szeméttelep megszűnjön. Tévedtem. November 16-án, a déli órákban mikor arra jártam,  minden változatlan volt. A szelektívnek mondott kukákban és a környékükön  volt minden, talán még -véletlenül- odavaló  hulladék is..Úgy látszik, nincs a városban egyetlen illetékes sem, aki legalább egy halovány  próbálkozást tenne  ennek a szégyenfoltnak a felszámolásáért. Ezek szerint az önkormányzat vezetőit nem érdekli a helyben élők panasza sem , akik - legalábbis októberben ezt mondták, mikor a fotókat készítettem - többször kérték a házaik közelében levő szeméttelep felszámolását. A látszat szerint, hiába. 

Jómagam, itt feladom a szélmalomharcot. Egy hónap múlva messze elkerülöm a Ruyter utcát, minek idegesítsem magam feleslegesen? Hiszen minden valószínűség szerint azt látnám, amit az elmúlt időszakban  mindig.  A környéket  továbbra is elönti a szemét,akik tehetnének  legalább egy picinykét , azok a fülük botját sem mozdítják. Minek is  tennék?  Piti ügyről, "csak" a jövőnkről van szó!  

Budácsik Lajos

 


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s